SALATA OD LOSOSA: Raskošna i osvežavajuća, savršena za večeru
Salata od lososa sa borovnicama, lešnicima, svežim povrćem i začinima ulepšaće svaki obrok.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g fileta lososa
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice plus 1/8 kašičice grubo mlevenog bibera, podeljeno
- 2 kašike limunovog soka, podeljeno
- 4 sveže grančice mirođije
- 125 g seckanog oljuštenog krastavca
- 60 g pavlake
- 30 g sitno seckane slatke crvene paprike
- 30 g iseckane sveže mirođije
- 3 kašike kapara, oceđenih
- 8 šoljica iscepkane zelene salate
- 30 g seckanih lešnika
- 30 g svežih borovnica
- 4 tanke kriške crvenog luka, razdvojene na kolutove
Priprema:
Stavite lososa na podmazanu tepsiju. Pospite solju i sa pola kašičice bibera. Prelijte sa 1 kašikom limunovog soka, a na vrh stavite grančicu mirođije. Pecite, nepokriveno, na 220° 15-18 minuta ili dok se riba lako ne ljušti viljuškom.
Isecite lososa na velike komade. U maloj činiji pomešajte krastavac, pavlaku, crvenu papriku, iseckanu svežu mirođiju, kapare i preostali sok od bibera i limuna. Podeliti zelenu salatu na 4 tanjira. Na vrh stavite lešnike, borovnice i luk. Poslužite salatu od lososa i uživajte!
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA SALATU SA KOBASICOM: Kada je probate, zaboravićete na rusku (VIDEO)
30. 01. 2024. u 13:00

OSVEŽAVA I ODLIČNO SE SLAŽE SA GIROSOM, MESOM: Omiljena caciki salata
04. 01. 2024. u 14:30

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)