NEODOLJIVA SALATA OD PIRINČA I ŠUNKE: Praznična trpeza ne može proći bez nje
Nije ništa slično onim salatama koje ste pravili.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 1 kocka za pileću supu
- 150 g mariniranih šampinjona
- 350 g praške šunke
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike sirćeta
- 3 kašike ulja
- 3 kesice majoneza
- biber, so
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
Pirinač skuvajte u vodi kojoj ste dodali kocku za supu. Šampinjone ocedite, a šunku isecite na duže rezance. Sve pripremljene namirnice pomešajte. Prelivu od senfa, sirćeta, ulja, bibera i malo soli dodajte sitno iseckan crni luk i peršunov list. Dobro izmutite i dodajte majonez. Prelijte salatu, izmešate je i ohladite.
(Trpeza)
Preporučujemo

U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
02. 05. 2024. u 09:00

SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu
02. 05. 2024. u 15:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)