NAJJEDNOSTAVNIJA I UKUSNA SALATA OD TIKVICA: Ukus koji ide uz svako jelo
IMA ljudi koji tikvice kao salatu konzumiraju kao samostalan obrok, a oni drugi ih jedu uz krompir, meso, čak i testeninu.
Sastojci:
- 1 kg mladih tikvica
- malo soli
- sirće po ukusu
- malo ulja
- malo peršunovog lista
- 4-5 čenova belog luka
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati (ne morate ih guliti), iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata.
2. U rebrasti teflonski tiganj nasuti malo ulja, zagrejati i pržiti tikvice na jakoj vatri s obe strane da malo porumene.
3. Kad se ohlade, ređati tikvice, posuti seckanim belim lukom, posoliti, malo pouljiti i dodati sirćeta po želji i tako sve dok se namirnice ne potroše.
4. Salatu dobro ohladiti, posuti seckanim peršunovim listom i poslužiti.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MOŽETE GA JESTI KAO PREDJELO, ILI OBROK: Probajte pasulj na malo drugačiji način
25. 05. 2024. u 13:00
ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva
25. 05. 2024. u 15:00
KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove
24. 05. 2024. u 17:30
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)