NAJJEDNOSTAVNIJA I UKUSNA SALATA OD TIKVICA: Ukus koji ide uz svako jelo
IMA ljudi koji tikvice kao salatu konzumiraju kao samostalan obrok, a oni drugi ih jedu uz krompir, meso, čak i testeninu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mladih tikvica
- malo soli
- sirće po ukusu
- malo ulja
- malo peršunovog lista
- 4-5 čenova belog luka
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati (ne morate ih guliti), iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata.
2. U rebrasti teflonski tiganj nasuti malo ulja, zagrejati i pržiti tikvice na jakoj vatri s obe strane da malo porumene.
3. Kad se ohlade, ređati tikvice, posuti seckanim belim lukom, posoliti, malo pouljiti i dodati sirćeta po želji i tako sve dok se namirnice ne potroše.
4. Salatu dobro ohladiti, posuti seckanim peršunovim listom i poslužiti.
(still)
Preporučujemo

MOŽETE GA JESTI KAO PREDJELO, ILI OBROK: Probajte pasulj na malo drugačiji način
25. 05. 2024. u 13:00

ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva
25. 05. 2024. u 15:00

KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove
24. 05. 2024. u 17:30

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)