KREM SUPA OD KROMPIRA SA SLANINOM: Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu čorbu
Okrepljujuća domaća krem supa od krompira je bogata povrćem, malo propržena slanina joj daje finu aromu. Odlična za ručak ili laganu večeru.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 traka slanine, isečene na kockice
- 380 g oljuštenog krompira, isečenog na kockice
- 1 mala šargarepa, narendana
- 60 g seckanog luka
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašika iseckanog celera
- 400 ml pilećeg bujona
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 380 ml mleka
- 230 g topljenog sira, isečenog na kockice
- 2 mlada luka, tanko naseckana
Priprema:
U velikom tiganju pržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, povremeno mešajući. Dodajte krompir, luk, celer, začine i bujon i pustite da proključa. Smanjite toplotu i dinstajte poklopljeno, dok krompir ne omekša, 10-15 minuta.
Umešajte brašno i mleko dok ne smesa ne postane glatka. Pustite da proključa, stalno mešajući, pa nastavite da kuvate i mešate dok se ne zgusne, oko 2 minuta. Umešajte sir dok se ne rastopi. Po želji servirajte sa mladim lukom.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)