BORANIJA SALATA SA MAJONEZOM: Aromatičan i osvežavajući obrok za vrele dane
Oduševiće i one koji ne vole boraniju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za boraniju:
- 500 g sveže boranije
- 2 litra vode
- 1 kašičica soli
Za majonez:
- 1 žumance
- 1 kašičica senfa
- 300 ml suncokretovog ulja
- so
- limunov sok
- 30 ml mineralne vode
- 3 čena belog luka
Priprema:
Operite dobro boraniju pa joj isecite krajeve. Stavite je u lonac sa slanom vodom i prokuvajte, 5 do 7 minuta, tj.dok ne omekša. Onda je ocedite i isperite hladnom vodom. Ostavite je u cediljki da se potpuno prohladi. Ispasirajte beli luk pa ga stavite u teglu. Preko dodajte žumance, senf i malo soli. Mikserom sjedinite, pa sipajte ulje.Mešajte lagano pa pojačavajte brzinu miksera. Dodajte malo sveže ceđenog limunovog soka. Na kraju, lagano dodajte mineralnu vodu. Boraniju dodajte u teglu sa majonezom. Promešajte dobro, posolite i pobiberite i ostavite u frižider sat vremena da se ohladi. Pospite salatu seckanom mirođijom. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)