PILEĆA SUPA: Nezamenljiva supa za sva vremena
Bistra pileća supa sa povrćem može da se pripremi u većoj količini i da se jede par dana.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,5 kg celog pileta
- 4 šargarepe, prepolovljene
- 4 stabljike celera, prepolovljene
- 1 veliki luk, prepolovljen
- so i biber po ukusu
- 1/2 pileće kocke
Priprema:
Kako biste napravili ovu pileću supu, ubacite piletinu, šargarepu, celer i luk u veliki lonac za supu, dodajte dovoljno hladne vode da prekrije sve. Pustite da proključa na srednjoj vatri. Smanjite toplotu i kuvajte nepokriveno dok meso ne otpadne sa kosti, oko 90 minuta.
Skidajte penu povremeno, po potrebi. Izvadite piletinu iz lonca i ostavite da odstoji dok se dovoljno ne ohladi, iseckajte meso na komade, a kožu i kosti bacite. Procedite povrće, odvojite bujon, isperite lonac za supu i vratite bujon u lonac. Povrće iseckajte na manje komade, vratite seckanu piletinu i povrće u lonac. Grejte supu dok se ne zagreje pa začinite solju, biberom i pilećom kockom, po ukusu.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)