KREM ČORBA OD PRAZILUKA SA ĆUFTAMA: Ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim
Nećete se postideti ako ovo jelo budete poslužili gostima.
Sastojci:
- 2 srednja praziluka
- 1 čen belog luka
- 100 ml belog vina
- 400 ml supe od kocke
- 150 ml neutralne pavlake
- 2 parčeta hleba
- 350 g mlevenog mesa
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 jaje
- 200 g krem-sira
- so, biber
Priprema:
1. Praziluk očistiti, prepoloviti i oprati. Iseckati ga na komadiće. Zagrejati malo ulja, dodati praziluk i sitno iseckan beli luk i pržiti da praziluk omekša. Dodati vino, supu i pavlaku i kuvati oko 15 minuta.
2. Za ćuftice potopiti hleb u malo vode. Ocediti ga, dodati u meso zajedno s alevom paprikom i jajetom. Posoliti i pobiberiti i oblikovati male ćuftice. Ispržiti ih na malo ulja da porumene sa svih strana.
3. Pržene ćufte dodati u čorbu i kuvati oko 10 minuta. Na kraju umešati i krem-sir. Dobro promešati da se sir istopi i skloniti s vatre.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
KAKO SU EKSPLODIRALI PEJDžERI KOD GOTOVO 3.000 LjUDI? Postoje dve teorije, a jedna je posebno zastrašujuća
OKO 2.800 ljudi, među kojima i veliki broj pripadnika libanskog oružanog pokreta Hezbolah, koji podržava Iran, kao i lekari, povređeni su u utorak nakon što su im eksplodirali pejdžeri kojima su komunicirali.
17. 09. 2024. u 21:06
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
"IZBACILA SAM GA IZ KUĆE" Bilja o odnosu sa Acom
MOGI nisu znali da ovako stoje stvari u porodici najidealnijeg estradnog para.
17. 09. 2024. u 20:44
Komentari (0)