JEDNOSTAVNA SALATA OD CVEKLE: Najzdravija, a najlakša za pripremu

Novosti online

16. 09. 2024. u 18:00

Cvekla sadrži nitrite koji snižavaju krvni pritisak, a zbog visokog sadržaja vitamina B, kalijuma i gvožđa svrstavamo je u jedno od najzdravijih povrća. Cvekla se dugo kuva, pa možete koristiti ekspres lonac za brže kuvanje.

ЈЕДНОСТАВНА САЛАТА ОД ЦВЕКЛЕ: Најздравија, а најлакша за припрему

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 gr sirove cvekle
  • 1 kašika bundevinog ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika semenki (suncokretovo, bundevo ili drugo seme)
  • so, biber
     

Priprema:


Cveklu oprati i staviti u hladnu vodu. Ostavite da kuva dok ne omekša, oko 45 minuta. Ako kuvate u ekspres loncu, to će trajati oko 15 minuta. Kada se cvekla ohladi, ogulite je. Cveklu isecite u činiju za salatu, dodajte bundevino ulje, vinsko sirće, posolite i promešajte. Stavite u frižider na par sati da se ohladi i još jednom promešajte pre serviranja. Po želji pospite prženim semenkama.
 

(index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio