RECEPT IZ VREMENA RENESANSE: Karabača, slatko-slana toskanska supa napravljena od kuvanog crvenog luka i belog vina
Ovaj recept datira još iz vremena renesanse. Kako pričaju Italijani, to je bila omiljena supa Leonarda da Vinčija. Italijanima je karabača jedno od omiljenih jela već stotinama godina.
Sastojci:
- Luk - možete koristiti beli ili crni luk, ali verujte nam - ovde je najbolje da uzmete crveni
- Cimet - četvrtina kašičice
- Temeljac - od povrća se koristi tradicionalno, ali možete koristiti i pileći
- Belo vino - najbolje je suvo italijansko belo vino
- Parmezan - ne više od jedne kašike
Priprema:
Ogulite i odrežite krajeve luka i isecite ih napola. Luk sitno iseckajte što tanje možete. Zagrejte maslinovo ulje u velikom, dubokom loncu. Dodajte luk i promešajte da se premaže uljem, dodajte prstohvat soli i kuvajte luk veoma polako na slaboj vatri dok ne omekša i ne raspadne se. Za to je potrebno oko 45 minuta.
Nakon kuvanja, dodajte sirće, vino, prstohvat cimeta i crni biber. Pustite da se krčka dok ne ispari polovina količine vina.
Dodajte temeljac i lovorov list i dinstajte 30 minuta. Poslužite sa parčetom prepečenog ili pečenog hleba sa otopljenim parmezanom.
(Glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OTAC I TROJE DECE NESTALI PRE TRI GODINE: Sada su viđeni kako šetaju kroz žbunje, u toku potraga (FOTO/VIDEO)
OTAC i njegovo troje dece koji su nestali bez traga pre tri godine, primećeni su kako šetaju ruralnim delom Novog Zelanda, prenose lokalni mediji.
09. 10. 2024. u 12:56
DRAMA NA NEBU IZNAD AMERIKE: Pilot umro tokom leta, posada donela drastičnu odluku
AVION je hitno sleteo na aerodrom u Njujorku nakon što je kapetan preminuo tokom leta.
09. 10. 2024. u 14:28
URAGAN BESNI FLORIDOM, ONA NEĆE DA SE EVAKUIŠE: "Ako ste pratili vesti, ja ću umreti" - Kerolin rešila da ostane kod kuće
INFLUENCERKA Kerolin Kelovej sa Floride odlučila je da ignoriše savete vlasti te je obavestila svoje pratioce da će ostati kod kuće uprkos dolazećem uraganu Milton, koji bi mogao da opustošiti sve na svom putu. Ostali stanovnici Floride u velikom su strahu i masovno beže od uragana, ali Kerolin to ne želi da učini.
10. 10. 2024. u 09:45
Komentari (0)