POSNA SALATA SA PROKELJOM: Odlična za sve vrste slavlja, možete je spremiti za Svetog Nikolu kao prilog uz ribu
Ovu zdravu i veoma ukusnu salatu možete servirati kao predjelo ili prilog ribi ili mesu.
Sastojci:
- 1 kg svežeg prokelja, isečenog i prepolovljenog
- 60 ml maslinovog ulja
- 1-1/2 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 6 kašika posnog margarina
- 160 g seckanih lešnika, tostiranih
- 1 kašika rendane korice pomorandže
- 120 g semena nara
Priprema:
Za ovu salatu zagrejte rernu na 200°. Stavite proklej u tepsiju za pečenje obloženu folijom za pečenje. Prelijte uljem i pospite solju i biberom pa malo promešajte. Pecite 15-20 minuta ili dok ne omekšaju, povremeno mešajući. Izvadite iz rerne. U međuvremenu, istopite margarin na srednjoj vatri. Zagrevajte 5-7 minuta ili dok ne porumeni, neprestano mešajući. Skinite sa vatre i pokapajte po prokelju. Dodajte lešnike i koricu pomorandže pa promešajte. Neposredno pre serviranja pospite semenkama nara. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)