JEDNOSTAVNA I VEOMA UKUSNA: Krem salata sa graškom, lagan obrok, idealna i kao predjelo

Jovana Vasić

14. 02. 2025. u 15:00

Jednostavna kombinacija, savršen spoj ukusa, idealna kao brzinsko predjelo za nenajavljene goste.

ЈЕДНОСТАВНА И ВЕОМА УКУСНА: Крем салата са грашком, лаган оброк, идеална и као предјело

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Zamrznut ili svež grašak 300 g
  • Šargarepa 2
  • Krompir 2
  • Kisela pavlaka 200 g
  • Majonez 2 kašike
  • Senf 1 kašičica
  • So i biber po ukusu
  • Peršun za dekoraciju

Priprema:

Ako koristite zamrznuti grašak, skuvajte ga prema uputstvu na pakovanju. Ako koristite svež grašak, skuvajte ga u slanoj vodi dok ne omekša (oko 5-7 minuta). Procedite i ostavite da se ohladi. Oljuštite i isecite šargarepe i krompire na male kockice. Skuvajte šargarepe i krompire u slanoj vodi dok ne omekšaju (oko 10-15 minuta). Procedite i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi pomešajte ohlađeni grašak, šargarepu i krompir. U manjoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, majonez i senf. Dodajte so i biber po ukusu. Prelijte povrće kremastim prelivom i dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte posudu i ostavite salatu u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja da se ukusi prožmu. Pre serviranja, pospite svežim seckanim peršunom ako želite.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BAJA MALI KNINDŽA OTKRIO: Vojvoda Momčilo je svake noći sanjao isti san