ŠARENA SALATA SA PROKELJOM I JABUKAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti

Jovana Vasić

25. 02. 2025. u 14:00

Šarena salata sa prokeljom i jabukama uz dodatak feta sira i oraha je idealna uz glavno jelo, naročito uz mesa.

ШАРЕНА САЛАТА СА ПРОКЕЉОМ И ЈАБУКАМА: Комбинација укуса која ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za salatu:

  • 680 g prokelja
  • 240 g jabuka isečenih na kockice
  • 120 g feta sira izmrvljenog
  • 120 g oraha grubo iseckanih
  • 120 g bobica nara
  • 120 g pržene slanine

Za preliv:

  • 1 kašika mlevene ljutike
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice meda
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili salatu, prvo odsecite krajeve prokelja, a zatim ih prepolovite po dužini. Svaku glavicu tanko isecite na kockice.

Stavite iseckani prokelj u činiju zajedno sa seckanom jabukom, mrvljenim feta sirom, grubo seckanim orasima, bobicama nara i slaninom koju ste prethodno ispržili.

U teglu stavite luk, maslinovo ulje, crveno vinsko sirće, senf, med, so i biber. Promešajte da se sjedine. Prelijte salatu prelivom. Promešajte da se sjedini, a zatim servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKE PZE SE OGLASILE IZ STUDIJA: Sve je spremno za prvo polufinale (FOTO)