POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Lako se pravi, a može da zameni kompletan obrok

Новости онлине

23. 03. 2025. u 11:30

Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Лако се прави, а може да замени комплетан оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 230 g makarona
  • 2 celera, sitno iseckana
  • pola srednje crvene paprike
  • 1/4 malog crvenog luka
  • 60 g seckanih krastavčića
  • 60 g sitno naseckane sveže mirođije

Za preliv:

  • 240 g veganskog majoneza
  • 2 kašike soka od kiselih krastavaca
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašičice senfa
  • 1/4 kašičice soli
  • veći prstohvat crnog bibera
  • prstohvat belog luka u prahu

Priprema:

Skuvajte makarone po uputstvu sa pakovanja. Onda ih dobro isperite hladnom vodom pa dodajte u veliku činiju i prelijte kašičicom maslinovog ulja. Dobro promešajte pa dodajte crvenu papriku, celer, mirođiju, kisele krastavce i crveni luk. U jednoj posudi umutite veganski majonez, sok od kiselih krastavaca, jabukovo sirće, šećer, senf i so, da dobijete preliv. Sipajte preliv preko makarona pa dobro promešajte. Ostavite salatu bar pola sata u frižideru.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI PLES: Još jedna legenda napušta Liverpul na kraju sezone?