POTAŽ OD TIKVICA: Napunite telo dobrom energijom i opravite ga od jake hrane

Новости онлине

24. 04. 2025. u 10:00

Najukusniji potaž od tikvica je lagan i zdrav obrok koji ćete rado da pripremate.

ПОТАЖ ОД ТИКВИЦА: Напуните тело добром енергијом и оправите га од јаке хране

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g tikvica
  • 400 g krompira
  • 1 luk
  • 2 šargarepe
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 20 g putera
  • 1 čen belog luka
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • sveže začinsko bilje za dekoraciju

Priprema:

Kako biste napravili ovaj potaž, prvo pripremite povrće. Narežite luk na kockice, narendajte šargarepu, iseckajte 1 čen belog luka. Tikvice i krompir isecite na kockice. U veliku šerpu sipajte ulje i stavite komad putera za aromu i ukus. Na zagrejano ulje dodati seckani crni luk. Pržite 3-5 minuta na srednjoj vatri. Povremeno mešajte da ne zagori.

U luk dodajte rendanu šargarepu. Promešajte i pržite još oko minut. Zatim dodajte seckani beli luk. Ponovo promešajte i pržite još 2 minuta. U povrće dodajte pripremljene tikvice i stavite krompir. Prelijte sve vodom, promešajte, posolite po ukusu i ponovo malo promešajte.

Poklopite šerpu poklopcem i kuvajte povrće 15 minuta nakon što voda provri. Sve povrće treba da bude potpuno kuvano. Nakon toga ga izmiksirajte ručnim blenderom, dok ne postane glatko. Skinite sa ringle dok blendirate. Sipajte zatim 200 ml pavlake za kuvanje.

Dodajte 1 kašičicu mlevene slatke paprike, začinite mlevenim crnim biberom i sve izmešajte. Kada provri, mešajte da ne zagori pa kuvajte još oko minut i skinite sa vatre. Iseckajte začinsko bilje na sitno, servirajte potaž i odozgo pospite začinskim biljem.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Dobila je ovu vest i ne može da veruje da se to dogodilo