POTAŽ OD TIKVICA: Napunite telo dobrom energijom i opravite ga od jake hrane
Najukusniji potaž od tikvica je lagan i zdrav obrok koji ćete rado da pripremate.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g tikvica
- 400 g krompira
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 20 g putera
- 1 čen belog luka
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- sveže začinsko bilje za dekoraciju
Priprema:
Kako biste napravili ovaj potaž, prvo pripremite povrće. Narežite luk na kockice, narendajte šargarepu, iseckajte 1 čen belog luka. Tikvice i krompir isecite na kockice. U veliku šerpu sipajte ulje i stavite komad putera za aromu i ukus. Na zagrejano ulje dodati seckani crni luk. Pržite 3-5 minuta na srednjoj vatri. Povremeno mešajte da ne zagori.
U luk dodajte rendanu šargarepu. Promešajte i pržite još oko minut. Zatim dodajte seckani beli luk. Ponovo promešajte i pržite još 2 minuta. U povrće dodajte pripremljene tikvice i stavite krompir. Prelijte sve vodom, promešajte, posolite po ukusu i ponovo malo promešajte.
Poklopite šerpu poklopcem i kuvajte povrće 15 minuta nakon što voda provri. Sve povrće treba da bude potpuno kuvano. Nakon toga ga izmiksirajte ručnim blenderom, dok ne postane glatko. Skinite sa ringle dok blendirate. Sipajte zatim 200 ml pavlake za kuvanje.
Dodajte 1 kašičicu mlevene slatke paprike, začinite mlevenim crnim biberom i sve izmešajte. Kada provri, mešajte da ne zagori pa kuvajte još oko minut i skinite sa vatre. Iseckajte začinsko bilje na sitno, servirajte potaž i odozgo pospite začinskim biljem.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČORBA OD CVEKLE: Zdrava i ukusna, a krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
21. 04. 2025. u 10:00

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)