GUSTA, TOPLA, NEODOLJIVA: Krem supa od tikvica
Lako se sprema, još lakše jede, ali se predivni ukus ove čorbe teško zaboravlja. Sa začinima i limunom, "miriše" na more...

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 600 g tikvica
- 300 g krompira
- 80 g luka
- 1-2 čena belog luka
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1,5 l vode
- 2 kašike maslaca
- 2-3 kašike limunovog soka
- 1 kašika mešavine suvih biljnih začina
- vlašac, za posipanje
Na zagrejanom maslacu prodinstajte sitno naseckani luk, ali tako da ostane svetle boje. Tikvice operite, oljuštite i iseckajte na kockice, dodajte ih luku i sve kratko prodinstajte. Dodajte na kockice naseckan krompir, 1 l vode, mešavinu suvih biljnih začina i kuvajte oko 20 minuta. Na kraju dodajte ispasirani beli luk. Kuvano povrće usitnite štapnim mikserom ili u blenderu, dodajte ostatak vode, pavlaku i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuvajte. Skinite sa ringle i pospite sitno iseckanim vlašcem. U krem supu možete umesto limunovog soka dodati nekoliko kapi balzamiko sirćeta.

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

LjUTILA SE: Bora i Brega pijani napisali pesmu, posvetili je PEVAČICI - dugo nije pričala sa Goranom
U VREME stare Jugoslavije, tačnije osamdesetih godina prošlog veka, vladao je popriličan rivalitet između dve najpopularnije grupe - "Bijelog dugmeta" i "Riblje čorbe".
28. 09. 2025. u 08:33
Komentari (0)