JEDNOSTAVNA KREMASTA ČORBA OD PEČURAKA –Recept za ukusnu čorbu
Ako volite supe koje greju i telo i dušu, ova čorba od pečuraka je idealan izbor. Brzo se priprema, od nekoliko osnovnih namirnica, a rezultat je mirisna i baršunasta kremasta čorba koja će vas odmah osvojiti.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 2 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 3 čena belog luka (mlevena)
- 450 gr pečuraka (šampinjona), na kriške
- 60 ml brašna
- 1 l povrtnog bujona
- 250 ml pavlake
- 1/2 kašičice sušenog timijana
- so i biber, po ukusu
Priprema
U šerpi zagrejte puter i maslinovo ulje, pa dinstajte crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte pečurke i pržite dok ne pusti sok i blago porumeni. Umešajte brašno, dobro promešajte i postepeno sipajte bujon, mešajući da ne bude grudvica.Dodajte timijan, so i biber, pa kuvajte 10–15 minuta. Sipajte pavlaku, promešajte i kuvajte još 2–3 minuta da čorba postane kremasta. Poslužite toplo, uz parče domaćeg hleba ili krutone.
Prijatno!
Preporučujemo
STARINSKI KOLAČ SA VIŠNjAMA: Sprema se brzo, a ukus je vraća u detinjstvo (VIDEO)
20. 12. 2025. u 09:50
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
19. 12. 2025. u 10:46
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)