GRUZIJSKA SALATA: Sveža, mirisna i neodoljiva kombinacija ukusa
Ovaj tradicionalni recept spaja sočni paradajz, hrskave krastavce i slatkasti crveni luk sa prepoznatljivim gruzijskim sosom od oraha, belog luka i začina. Sveže, zdravo, aromatično i spremno za samo nekoliko minuta – jednom rečju, savršeno!
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 2–3 paradajza
- 3–4 krastavca
- 3–4 mala crvena luka (slatkastog ukusa)
- ½ šolje oraha (ili malo više, po ukusu)
- ½ veze svežeg peršuna
- 1 čen belog luka
- ½ kašičice začina (mešavina korijandera, kumina i kurkume)
- 2–3 kašike svežeg limunovog soka
- so po ukusu
- 3–4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Paradajz, krastavce i luk iseckajte i stavite u veću činiju. U blenderu pomešajte peršun, beli luk, limunov sok, orahe i mešavinu začina. Pasirajte dok ne dobijete gustu, kremastu smesu. Prelijte povrće ovim aromatičnim sosom, dodajte so i maslinovo ulje. Nežno izmešajte i ostavite nekoliko minuta da se ukusi prožmu.
Uživajte!
Preporučujemo
PEČENO MARINIRANO POVRĆE SA SOSOM: Bogat i pun ukus koji će se dopasti svima
26. 12. 2025. u 18:00
BOŽIĆNI ČOKOLADNI BRAUNIJI: Ukusan kolač sa brusnicom i orasima
26. 12. 2025. u 15:49
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
HRVATI POSLALI JASNU PORUKU: "Država nam je na pogrešnom putu!"
VEĆINA građana Hrvatske smatra da zemlja ide u pogrešnom smeru, a najviše primedbi imaju na korupciju, inflaciju, niske plate, male penzije i siromaštvo, pokazalo je decembarsko istraživanje Krobarometra, objavljeno u Dnevniku hrvatske Nove TV.
26. 12. 2025. u 12:34
Komentari (0)