GRUZIJSKA SALATA: Sveža, mirisna i neodoljiva kombinacija ukusa
Ovaj tradicionalni recept spaja sočni paradajz, hrskave krastavce i slatkasti crveni luk sa prepoznatljivim gruzijskim sosom od oraha, belog luka i začina. Sveže, zdravo, aromatično i spremno za samo nekoliko minuta – jednom rečju, savršeno!
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 2–3 paradajza
- 3–4 krastavca
- 3–4 mala crvena luka (slatkastog ukusa)
- ½ šolje oraha (ili malo više, po ukusu)
- ½ veze svežeg peršuna
- 1 čen belog luka
- ½ kašičice začina (mešavina korijandera, kumina i kurkume)
- 2–3 kašike svežeg limunovog soka
- so po ukusu
- 3–4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Paradajz, krastavce i luk iseckajte i stavite u veću činiju. U blenderu pomešajte peršun, beli luk, limunov sok, orahe i mešavinu začina. Pasirajte dok ne dobijete gustu, kremastu smesu. Prelijte povrće ovim aromatičnim sosom, dodajte so i maslinovo ulje. Nežno izmešajte i ostavite nekoliko minuta da se ukusi prožmu.
Uživajte!
Preporučujemo
RECEPT ZA POSNE ČUPAVCE: Idealno rešenje ukoliko tražite preukusnu poslasticu
20. 12. 2025. u 15:30
STARINSKI KOLAČ SA VIŠNjAMA: Sprema se brzo, a ukus je vraća u detinjstvo (VIDEO)
20. 12. 2025. u 09:50
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
19. 12. 2025. u 10:46
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)