UČITE OD NAJBOLJIH: Uz "Miretovu kuhinju" ćete sa lakoćom spremiti jela iz dalekih zemalja kao pravi profesionalac

Новости онлајн

12. 02. 2023. u 15:00

VOLITE da isprobavate nove stvari, jela i naučite nove tehnike i trikove u kuhinji - onda je "Miretova kuhinja" pravo mesto za Vas. Uz njegove recepte postaćete profesionalac, čak iako nikada niste kročili u kuhinju.

УЧИТЕ ОД НАЈБОЉИХ: Уз Миретову кухињу ћете са лакоћом спремити јела из далеких земаља као прави професионалац

Foto: Privatna arhiva

Mirkova priča počinje još sa njegovih deset godina, kada je sam pokazao ljubav prema kuvanju.Tada se emitovala emisija “Kuvati srcem”, koju je rado gledao i počeo sa zapisivanjem svojih prvih recepata. Kad god je majka spremala neko jelo, Mirko je bio pored nje i pomno pratio svaki njen korak, kako bi naučio što više. Još tada je svima bilo jasno čime će se Mirko baviti u životu.

Siguran u svoj životni poziv, Mirko će u raznim restoranima i hotelima, od iskusnijih kuvara naučiti da kombinuje i priprema iste namirnice na različite načine. Radeći ovaj posao upoznao je dosta interesantnih ljudi sa kojima deli ista interesovanja i ljubav prema kuvanju. Upravo mu je to dalo ideju da pokrene instagram stranicu "Miretova kuhinja" koja je neka vrsta kulinarskog priručnika za sve one koji žele neobično i vole da eksperimentišu. Ono što Mirka izdvaja od ostatka instagram kuvara jesu bogati i raznovrsni recepti koji su do sitnih detalja pojašnjeni, kako bi i početnik u kuhinji mogao da spremi jelo kao profesionalni kuvar.

U kuhinji se, kao i u životu, uvek vodi trudom i strpljenjem, što savetuje i početnicima.
Najbitnije je da se ne odustaje ako jelo iz prvog puta ne ispadne kako ste zamislili, jer će svaki sledeći put biti uspešnije od prethodnog.

Recept koji uvek sve oduševi i koji Mirko rado preporučuje su mlinci sa ćuretinom. Ovaj recept je idealan za nedeljni porodični ručak, prazničnu trpezu ili kada pozovete svoje prijatelje u goste. Mlinci sa ćuretinom su prava “balkanska lazanja”, koja će vas osvojiti svojim ukusom.

One malo smelije, Mirko izaziva da probaju biftek Wellington. Takvo jelo je potrebno više puta napraviti kako bi se postigao idealan ukus, ali i izgled jela. Potrebno je da biftek bude srednje pečen, a testo, u kojem se nalazi biftek, mora da ima zlatno žutu i hrskavu koricu.

Iako je teško pronaći ideju o tome šta da skuvate danas za ručak, Mirko Vam otkriva da inspiraciju možete pronaći na neobičnim mestima, poput posla ili u kupovini namirnica. Ukoliko Vas,pak, ideje ne budu pronašle tu, onda ih Vi sami nađite u kulinarskim emisijama ili na profilu "Miretova kuhinja".

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKAKO NE VALJA! Luka Dončić zbog povrede duži period van terena