POSNA KREM TORTA: Topi se u ustima - nema kremastije poslastice

23. 08. 2023. u 19:00

DONOSIMO vam recept za posnu krem tortu kojoj je teško odoleti.

ПОСНА КРЕМ ТОРТА: Топи се у устима - нема кремастије посластице

Foto: Jutjub/Printskrin/

Posna krem torta oduševiće vas ukusom. Ne trebaju vam ni jaja, ni mleko, a ukus će vas oboriti s nogu.

Sastojci:

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 100 gr margarina
  • 100 ml bilo kojeg soka

Za fil:

  • 1l vode ili sojinog mleka
  • 160 g, to su 4 kesice pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu ili po ukusu
  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 – 200 g čokolade ( kakao krem table, pazite na deklaraciju )
  • 150 g šlaga ( objasnila sam u videu koji je )
  • 300 ml gazirane vode

Priprema:

Pomešati puding i šećer sa malo hladne vode, a ostatak vode staviti na vatru da provri. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, pa dodati (po želji) malo ekstrakta od vanile (nije obavezno). Zatim prekriti kesom ili folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi praviti koru. Keksu dodati otopljen margarin i sok, dobro izmešati kako bi keks bio svuda vlažan. Treba da je mrvičast. Istresti u kalup, pa rasporediti svuda, a onda spatulom ili čašom svuda ispritiskati.

Nakon što se puding ohladio, umutiti ga sa margarinom i šećerom u prahu. Razbiti puding kako bi se posle lepše umutio. Dodati margarinu pola pudinga. Umutiti, pa dodati ostatak i opet umutiti.

Umutiti šlag sa gaziranom vodom pa dodati malo filu i sjediniti. Zatim dodati orahe i rendanu čokoladu i sve sjediniti. Ceo fil staviti preko kore, poravnati i staviti u frižider da se stegne, pa ostatkom šlaga raditi dekoraciju ili je uraditi odmah, po želji, ali mora da stoji u kalupu torta dok se ne stegne.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ALTA banka donirala paketiće za dečje osmehe: Mališani iz Sremčice i Dečjeg sela uživali u iznenađenju i druženju