KREMASTE GRIZ KOCKE: Kolač koji se topi u ustima, ne peče se i gotov je očas posla
DONOSIMO vam jednostavan recept za kremasti kolač sa grizom koji se topi u ustima i kojem je teško odoleti.
Priprema kolača je vrlo jednostavna, dok je najbolje od svega što se ne peče. Vrlo je kremast i ukusan, ukoliko se služi iz frižidera biće prava osvežavajuća poslastica.
Sastojci:
Baza
500 ml mleka
100 g šećera
100 g griza
Fil
500 ml mleka
2 pudinga od vanile (ukupno 72 grama)
75 g margarina
75 g slatke pavlake
Glazura
250 ml slatke pavlake
150 g čokolade
Priprema:
Podloga: Sipati u šerpu mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izliti smesu u kalup i ostaviti da se ohladi.
Fil: Sipati mleko u šerpu, a zatim dodati šečer i puding od vanile, zatim dobro promešati. Staviti na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja, fil ostaviti na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodati margarin u njega i umutiti mikserom, pa dodati i slatku pavlaku. Rasporediti fil preko baze i pripremiti glazuru.
Glazura: Skuvati slatku pavlakustaviti čokoladu da se otopi, a nakon toga preliti kolač.
Ostaviti kolač u frižider na hlađenje.
Pre posluženja kolač možete dekorisati voćem, rendanom ili čokoladom u prahu.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
EVO KADA NAS KONAČNO ČEKA ZAHLAĐENjE: Meteorolog Ristić za "Novosti" dao prognozu, ovakav septembar se ne pamti
SRBIJA ovakvo leto ne pamti. Prvi je septembar, a tropske temperature se nastavljaju, kao da smo u sred leta. I tome se ne nazire kraj.
01. 09. 2024. u 12:28
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
"PRATIO SAM GA, KAKO DA NE" Bora dao mišljenje o Tompsonu - u svega tri rečenice
LEGENDARNI roker, pesnik i lider grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo posle višednevne borbe sa teškom bolešću.
05. 09. 2024. u 10:24
Komentari (0)