TOLIKO JE UKUSNA, DA ISTOG MOMENTA STAVITE DUPLU MERU: Čokoladna poslastica sa kruškama
FENOMENALNOG je ukusa, svi će vam tražiti recept.

Foto Shutterstock
Ovaj kolač sa kruškama odličan je za sve prilike.
Potrebno:
* 4 jajeta
* 4 kruške
* 200 g čokolade za kuvanje
* 60 g margarina
* 70 g šećera
* 100 g brašna
* kesica vanilin šećera
* kesica praška za pecivo
Priprema:
Očistite tri kruške i isecite ih na kockice. Napravite sneg od belanaca, a žumanca umutite sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Na laganoj vatri otopite čokoladu i margarin i umešajte ih u testo. Dodajte belanca i kruške. Sve dobro promešajte, pa smesu sipajte u podmazan pleh. Četvrtu krušku oljuštite i isecite na kriške, pa ih poređajte preko testa. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kolač ohladite i služite.
(Trpeza)
Preporučujemo

GURMANSKO SAVRŠENSTVO: Napravite punjene ćevape, ukusniji su od klasičnih
11. 12. 2023. u 10:00

OVAKVU JOŠ NISTE PROBALI! Mimoza sa pečurkama, da čula ukusa uživaju
10. 12. 2023. u 14:00

TRADICIONALNO JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Slana sarma torta idealna za slave
09. 12. 2023. u 11:00

UKRAJINA IZDALA UPOZORENjE: Rusi će noćas lansirati raketu koja može da nosi nuklearno oružje
RUSIJA planira „trenažno“ lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-24 „Jars“ u noći između 18. i 19. maja, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) 18. maja.
18. 05. 2025. u 15:55

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

SAMO 5 ZEMALjA: Ko je sve glasao za Srbiju i kako - maksimalnih 12 od komšija (FOTO)
POSLE završenog finala "Evrovizije 2025", na zvaničnom sajtu prestižnog muzičkog takmičenja objavljeno je i kako su glasale zemlje učesnice u polufinalima.
18. 05. 2025. u 11:34
Komentari (0)