PRAVI SE BRZO, A SVE SASTOJKE IMATE U KUĆI: Čokoladne kocke bez jaja

Novosti online

09. 02. 2024. u 19:00

SVAKI dan može biti dovoljno lep da ga krunišemo kolačem, a sastojke za ove uglavnom imate u kući.

ПРАВИ СЕ БРЗО, А СВЕ САСТОЈКЕ ИМАТЕ У КУЋИ: Чоколадне коцке без јаја

Foto Printskrin Facebook/Jekin Kapric

Sastojci:

 ZA KOLAČ:  

* brašno, 200 g
* soda bikarbona, 2 kašičice
* kakao, 4 kašike
* mleveni orah ili lešnik, 4 kašike
* jogurt, 2,5 dl
* ulje, 1 dl
* šećer, 8 kašika
* pekmez, 4 pune kašike

 ZA PRELIV:  

* margarin ili maslac, 100 g

* čokolada, 100 g
* kakao, 3 kašike
* šećer, 3 kašike
* mleko, 1 dl
* džem za premaz, 4-5 punih kašika

Priprema:

U činiji izmiksajte jogurt, pekmez, ulje i šećer. Dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i orahe, pa dobro sjedinite mikserom i smesu izlijte u pleh (20 x 28 cm) obložen pek papirom. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dok se kolač peče, u manjoj šerpici otopite maslac, šećer, mleko, kakao i čokoladu izlomljenu na kockice. Pečen vruć kolač izbockajte čačkalicom, bogato premažite džemom i odmah prelijte toplim čokoladnim prelivom i po želji pospite čokoladnim mrvicama ili listićima.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VANREDNE MERE U MANČESTER SITIJU: Gvardiola uveo karantin zbog loših rezultata i na Božić