NEMA KO IH NE VOLI: Najčokoladniji topli mafini
UKUS istopljene čokolade u vrućim, hrskavim pecivima obradovaće ukućane i goste, a ovi mafini se jedu vrući, jer je teško dočekati da se ohlade.
Sastojci:
* jaja, 2 komada
* šećer, 175 g
* margarin, 85 g
* brašno, 225 g
* gustin, 25 g
* prašak za pecivo, 2 kašičice
* mleko, 5 kašika
* čokolada, 130 g
* čokoladne kapljice, 50 g
* limun, rendana korica
Priprema:
Umutite mikserom jaja sa šećerom, pa dodajte otopljeni margarin i nastavite sa mućenjem dok se smesa fino ne ujednači. Zatim dok mutite postepeno dodajte obe vrste brašna, mleko, prašak za pecivo i rendanu koru limuna. Na kraju varjačom umešajte čokoladu koju ste prethodno rastopili. U pleh za mafine stavite korpice, pa ih punite smesom malo više od polovine i odozgo rasporedite čokoladne kapljice. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta i odmah poslužite.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKI KOLAČIĆI KOJI ODUŠEVLjAVAJU UKUSOM: Domaće toblerone, uspevaju svima
07. 02. 2024. u 13:00
STAVITE ODMAH DUPLU MERU, TOPE SE U USTIMA: Fenomenalni čupavci
07. 02. 2024. u 14:00
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)