NEMA KO IH NE VOLI: Najčokoladniji topli mafini
UKUS istopljene čokolade u vrućim, hrskavim pecivima obradovaće ukućane i goste, a ovi mafini se jedu vrući, jer je teško dočekati da se ohlade.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* jaja, 2 komada
* šećer, 175 g
* margarin, 85 g
* brašno, 225 g
* gustin, 25 g
* prašak za pecivo, 2 kašičice
* mleko, 5 kašika
* čokolada, 130 g
* čokoladne kapljice, 50 g
* limun, rendana korica
Priprema:
Umutite mikserom jaja sa šećerom, pa dodajte otopljeni margarin i nastavite sa mućenjem dok se smesa fino ne ujednači. Zatim dok mutite postepeno dodajte obe vrste brašna, mleko, prašak za pecivo i rendanu koru limuna. Na kraju varjačom umešajte čokoladu koju ste prethodno rastopili. U pleh za mafine stavite korpice, pa ih punite smesom malo više od polovine i odozgo rasporedite čokoladne kapljice. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta i odmah poslužite.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

SLATKI KOLAČIĆI KOJI ODUŠEVLjAVAJU UKUSOM: Domaće toblerone, uspevaju svima
07. 02. 2024. u 13:00

STAVITE ODMAH DUPLU MERU, TOPE SE U USTIMA: Fenomenalni čupavci
07. 02. 2024. u 14:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)