TAKO LAKO I JEDNOSTAVNO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE ZA SLATKI PREDAH UZ KAFU: Plazma kolač iz snova gotov za 5 minuta
JEDNOSTAVAN, a opet ukusan recept za desert, evo pravog kolača.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 600 gr mlevene plazme ili sličnog keksa
* 200 gr prah šećera
* 200 gr mlevenih oraha ili lešnika
* 4 jaja
* 250 gr maslaca
* 200 ml gaziranog soka od pomorandže ili obicnog
* 1-2 kesica šlaga ili slatke pavlake za dekoraciju
Priprema:
Pomešajte mlevenu plazmu, lešnike i šećer. Zatim umutite belanca, a onda im dodajte i žumanca pa izmešajte sa suvim sastojcima. Dodajte omekšan maslac, a potom i sok i sve promešajte. Umešenu smesu preručite u kalup i utapkajte je na dno. Kada se smesa stegne, preko stavite umućen šlag ili slatku pavlaku, a preko dodajte malo čokolade.
👌
(Stil)
Preporučujemo

UKUS JE EGZOTIČAN I BOGAT: Piletina sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom
26. 02. 2024. u 10:37

HRSKAVE SPOLjA, IZNUTRA PUNE FILA: Pripremite pancerote iz rerne
25. 02. 2024. u 14:10

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)