NAPRAVITE PREUKUSNU TORTU OD KESTENA I PIŠKOTA: Jednostavno se pravi, a ukus je očaravajuć
Brz recept koji spaja harmoniju kestena i piškota

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 150 g šećera u prahu
- 150 g maslaca
- 2 žumanceta
- 1 jaje
- 100 g čokolade
- 3 dl slatke pavlake ili šlaga
- 300 g piškota
- 500 g kesten pirea
- Rum
Priprema:
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu, neprestalno muteći dodati jedno po jedno žumance, celo jaje, zatim kesten pire i na kraju rastopljenu i prohlađenu čokoladu. U smesu uliti ruma po ukusu i dobro izmešati.
Jednu po jednu piškotu umakati u razblažen rum, poređati jedan sloj, premazati pripremljenim kremom i ponavljati postupak dok se sve namirnice ne utroše. Odozgo namazati čvrsto umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
Preporučujemo

TORTA SA MAKOM I MALINAMA: Raskošna i kremasta, super za svečane prilike (VIDEO)
24. 01. 2024. u 15:00

PITANjE JE DANA KADA ĆE OTVORENO DA UBIJAJU NA ULICI Vučić: Zemlja nam je u velikoj opasnosti, banda vlada ulicama! Pobedićemo ovo zlo zajedno
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz Palate Srbija posle četiri dana uzastopnog blokaderskog divljanja i napada na objekte, policiju i građane. Poručio je da je pitanje dana kada će blokaderi da otvoreno ubijaju na ulici, jer im je samo to preostalo. Rekao je da će se u narednim danima činiti da se država povukla, a onda će pokazati svu svoju odlučnost i iskoristiti sva sredstva na raspolaganju da se vrati poredak i mir u zemlju. Sa narodom i građanima zajedno, pobedićemo ovo zlo, poručio je Vučić.
17. 08. 2025. u 12:14 >> 12:44

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

RAZVOD ANI TEŠKO PAO: Jedna fotografija je dokaz koliko PATI
NEKADAŠNjA teniserka Ana Ivanović, uhvaćena je na plaži u opuštenom izdanju, ali ono što je svima zapalo za oko jeste izbor knjige koju je držala u rukama.
18. 08. 2025. u 07:20
Komentari (0)