TURSKA PRINCEZA: Najkremastiji kolač bez brašna, jaja i šećera - ne peče se, a gotov je očas posla
Recept koji će oduševiti ljubitelje suvog voća i orašastih plodova, ali i kremastih kolača.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kutija tosta
- 200 g šlaga u prahu
- 1 šoljica mleka
- 1 šoljica lešnika
- 1 šaka badema
- 1 šaka suvih marelica
- 1 šaka suvog grožđa
Priprema:
U činiju stavite umućen šlag pa malo-pomalo dodavati mleko sve vreme muteći mikserom. Kad se lepo zgusne, stavite u frižider na pola sata. Grožđe sitno naseckajte, a bademe i lešnike sameljite u blenderu, ali pazite da ne preterate da ne bude praškasto.
U šlag dodajte bademe, lešnike i grožđe, a pripremljene marelice nemojte rezati već ih ostavite sa strane. Tost narežite na komade i dodajte u šlag te sve dobro izmešajte.
Prebacite ga u kalup koji ste prethodno obložili prozirnom folijom, vrh zagladite špatulom i protresite da se ravnomerno rasporedi. Stavite u frižider da se stegne, najmanje tri sata.
Nakon što ga izvadite, stavite lim za pečenje preko kolača, zatim ga okrenite da ga prebacite na lim za pečenje. Ocedite marelice koje ste prethodno potopili u vruću vodu 15 minuta, dobro osušite i njima ukrasite kolač.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)