ČOKOLADNI MUS: Recept koji će se svideti svim sladokuscima
Zasladite se domaćim čokoladnim musom, koji se lako pravi, a ima bogat ukus.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g crne čokolade
- 3 jaja
- 50 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- Prstohvat soli
- Čokoladne mrvice ili kakao u prahu za dekoraciju
Priprema:
Isecite čokoladu na kockice i otopite je na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Ako koristite mikrotalasnu, otapajte je u intervalima od 30 sekundi, mešajući između.
U posebnoj posudi umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne postanu svetla i penasta. Kada se čokolada malo ohladi, dodajte je u smesu od jaja i dobro promešajte da se sve sjedini. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Zatim je pažljivo dodajte u čokoladnu smesu, koristeći spatulu, da zadržite vazdušaste mehuriće.
Smesu sipajte u čaše ili posudice i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje 2 sata.
Pre služenja, dekorisite mus čokoladnim mrvicama ili kakao prahom po želji.
Uživajte u vašem čokoladnom desertu!

RASPOREĐENO 110.000 VOJNIKA, RUSI KREĆU U ZAVRŠNI UDAR NA POKROVSK: "Sa time bi mogli zauzeti srednje veliku evropsku državu"
RUSIJA ne pokazuje znakove povlačenja u ratu protiv Ukrajine. Naprotiv, Moskva je pojačala dalekometne udare na ukrajinske gradove i napade duž cele linije fronta. Vojni stručnjaci ističu da je ruska strana usvojila nove taktike, oslanjajući se na masovnu upotrebu dronova i malih diverzantskih jedinica, piše The New York Times.
10. 08. 2025. u 20:18

EVO KO JE TROSTRUKI UBICA IZ GNjILANA: Bio u društvu sa Kurtijem, Osmanijevom i Haradinajem
TRI osobe su ubijene, a nekoliko je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila danas u Gnjilanu, dok je osumnjičeni napadač u bekstvu, prenela je Koha. Bolnica u Gnjilanu saopštila je da je na licu mesta konstatovana jedna smrt, a da su dve osobe prebačene u Urgentni centar bez znakova života.
10. 08. 2025. u 18:11

Ovako izgleda kuća Milana Borjana koja je demolirana: Lopov odneo i snimač video nadzora (FOTO)
"HVALA policiji grada Beograda na brzoj reakciji i sjajnom odnosu prema poslu."
11. 08. 2025. u 09:52
Komentari (0)