ČOKOLADNI MUS: Recept koji će se svideti svim sladokuscima
Zasladite se domaćim čokoladnim musom, koji se lako pravi, a ima bogat ukus.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g crne čokolade
- 3 jaja
- 50 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- Prstohvat soli
- Čokoladne mrvice ili kakao u prahu za dekoraciju
Priprema:
Isecite čokoladu na kockice i otopite je na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Ako koristite mikrotalasnu, otapajte je u intervalima od 30 sekundi, mešajući između.
U posebnoj posudi umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne postanu svetla i penasta. Kada se čokolada malo ohladi, dodajte je u smesu od jaja i dobro promešajte da se sve sjedini. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. Zatim je pažljivo dodajte u čokoladnu smesu, koristeći spatulu, da zadržite vazdušaste mehuriće.
Smesu sipajte u čaše ili posudice i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje 2 sata.
Pre služenja, dekorisite mus čokoladnim mrvicama ili kakao prahom po želji.
Uživajte u vašem čokoladnom desertu!
MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA: Iznenađeni smo komentarima Zaharove na račun Srbije i predsednika Vučića
DRŽAVNA sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Republike Srbije Nevena Jovanović oglasila se na društvenoj mreži "X" povodom komentara portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove na račun Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, istakavši da oni kao MSP izražavaju iznenađenje povodom istih.
07. 11. 2025. u 14:04
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Hrvat čistio bunar - zbog onog što je pronašao, momentalno ZVAO POLICIJU
POLICIJSKA uprava Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj imala je dvostruku intervenciju u subotu, nakon što su građani u dva navrata pronašli veću količinu eksplozivnih sredstava.
09. 11. 2025. u 13:28
Komentari (0)