BOMBICE KAO IZ BOMBONJERE: Fantastičan slatkiš od kesten pirea i keksa, brzo se sprema, a ukus je božanstven
Napravite ovu čokoladnu poslasticu za nekoliko minuta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g kesten-pirea
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 1 kašika šećera u prahu
- Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 g putera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Umutite kesten-pire i puter sobne temperature u kremastu smesu. Dodajte keks, šećer i sjedinite. Smesa me treba da se lepi za ruke, pa po potrebi dodajte još malo keksa. Pravite bombice željene veličine i ređajte ih na poslužavnik. Stavite ih u frižider da stoje jedan sat. Glazura: Na tihoj vatri istopite čokoladu, puter i ulje da se sjedine. Umočite bombice u glazuru i ređajte na pek-papir. Ako želite da ih ukrasite mrvicama, uradite to dok se čokolada ne stegne.
(trpeza)
Preporučujemo

SOČAN GRIZ KOLAČ SA DžEMOM: Brz, jeftin kolač za svaki dan (VIDEO)
21. 11. 2024. u 13:30

DUNAVSKI TALASI: Recept za sočni kolač koji uspešno odoleva trendovima
14. 11. 2024. u 16:00

RECEPT ZA NAJSOČNIJU BAKLAVU SA PISTAĆIMA: Ovakvu do sada niste jeli
18. 11. 2024. u 12:00

UKRAJINA IZDALA UPOZORENjE: Rusi će noćas lansirati raketu koja može da nosi nuklearno oružje
RUSIJA planira „trenažno“ lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-24 „Jars“ u noći između 18. i 19. maja, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) 18. maja.
18. 05. 2025. u 15:55

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

SAMO 5 ZEMALjA: Ko je sve glasao za Srbiju i kako - maksimalnih 12 od komšija (FOTO)
POSLE završenog finala "Evrovizije 2025", na zvaničnom sajtu prestižnog muzičkog takmičenja objavljeno je i kako su glasale zemlje učesnice u polufinalima.
18. 05. 2025. u 11:34
Komentari (0)