POSNA SAHER TORTA: Ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu, a svi će vam tražiti recept
Posna saher torta je manje kalorična verzija klasične saher torte. Pravi se na bazi biljnog ulja i ima dosta kakaa, čiste crne čokolade, a umesto mleka se stavlja kokosovo mleko.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 340 grama brašna
- 380 ml vode
- 180 grama šećera
- 170 ml biljnog ulja
- 40 grama kakaa
- 40 grama kukuruznog skroba
- 10 grama sode bikarbone
- 5 grama limunske kiseline
- vanilin šećer po ukusu
- 200 grama crne čokolade
- 100 ml kokosovog mleka
- 10 grama kakao putera
- 200 grama džema od kajsije
Priprema:
Za posnu saher tortu pripremite sastojke za pečenje biskvita. Pomešajte brašno, skrob, kakao, vanilin šećer i sodu bikarbonu u velikoj posudi. U drugoj posudi pomešajte šećer, ulje i vodu. Mešajte dok se šećer potpuno ne rastvori. Stavite suve sastojke u posudu. Izmešajte ih. Sipajte testo u posudu za pečenje. Pecite biskvit u rerni 15 minuta na 130 stepeni. Zatim promenite temperaturu na 150 stepeni i pecite dok ne omekša. Oko sat vremena. Gotov biskvit treba da odleži preko noći, ili bolje jedan dan. Odrežite vrh biskvita da se ujednači, a mrvice osušite u rerni. Prerežite biskvit na pola za tortu.
Namažite biskvit džemom od kajsije. Ostavite tortu u frižideru 10 minuta. Zagrejte mleko kokosa i čim se pojavi para – sklonite sa šporeta. Dodajte sitno iseckanu crnu čokoladu, mešajte da se rastvori. Zatim sipajte otopljeni kakao puter. Ponovo promešajte. Pokrijte tortu prvim slojem i ostavite u frižideru 10 minuta. Zatim stavite drugi sloj. Ukrasite ivice torte osušenim mrvicama biskvita i uživajte u posnoj saher torti.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT ZA ČUVENU NAJLON TORTU: Poslastica koja uvek uspe (VIDEO)
26. 11. 2024. u 17:00

RECEPT ZA ČIZKEJK: Omiljena torta od 3 sloja, topi se u ustima
18. 11. 2024. u 17:00

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

UBIJEN PRIPADNIK TZV. KOSOVSKE POLICIJE: Pronađen u teškom stanju u ulazu u svoju zgradu, preminuo u bolnici
PRIPADNIK takozvane kosovske policije ubijen je sinoć u Kačaniku, objavio je Reporteri.
02. 04. 2025. u 08:35

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)