JEDNOSTAVAN KOLAČ SA AROMOM LIMUNA I DŽEMOM OD JAGODA: Brza priprema, sočan i lagan

Daliborka Lazarević

04. 02. 2025. u 09:00

KOLAČ sa aromom limuna i džemom od jagoda se brzinski pravi, sočan je i lagan.

ЈЕДНОСТАВАН КОЛАЧ СА АРОМОМ ЛИМУНА И ЏЕМОМ ОД ЈАГОДА: Брза припрема, сочан и лаган

foto Printscreen youtube

Sastojci:

  • 200 g šećera
  • 110 g maslaca
  • 30 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 30 ml limunovog soka
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za fil:

  • 150 g džema od jagoda
  • 2 kašike brašna

Za glazuru:

  • 75 g krem sira
  • 75 g maslaca
  • 120 g šećera u prahu

Pogledajte kako se pravi:

Recept za kolač sa aromom limuna i džemom od jagoda:

Kako biste napravili ovaj kolač koristite tepsiju veličine 20x20 cm. Rernu prethodno zagrejte na 170 stepeni C. U činiju sipajte maslac i šećer, pa mutite mikserom oko 2-3 minuta. Nakon toga sipajte ulje i opet mutite mikserom 2-3 minuta. Ubacite zatim dva jajeta i mutite još minut. Na kraju sve promešajte još jednom lopaticom, a zatim prosejte brašno, pa dodajte prašak za pecivo i promešajte lopaticom. Sipajte zatim mleko, ekstrakt vanile i mutite mikserom 2 minuta. Sipajte limunov sok i dobro promešajte.

Zgrejte džem od jagoda, dodajte mu 2 kašike brašna i dobro promešajte, pa stavite na stranu. Tepsiju obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu sa maslacem koju ste prethodno napravili. Rasporedite je po plehu. Odozgo kašikom stavljajte mešavinu džema pa išarajte čačkalicom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta. Nakon toga ostavite kolač da se ohladi.

Umutite glazuru od krem sira, spojite sve sastojke i mutite 3-4 minuta. Ohlađeni kolač izvadite na tanjir i prelijte mešavinom krem sira. Isecite i uživajte.

(stvarukusa.mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„MOSTARSKE KIŠE“ NA DORĆOLU: Pesničko-muzičko veče „Živa reč – Pero i Miloš Zubac” u Fondaciji Mozzart