SAVRŠENA POSLASTICA: Kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom

Mina Izgarević

09. 02. 2025. u 11:00

KUGLICE od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom se ne peku, vrlo su zdrav desert i idealne za slavlja.

САВРШЕНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице од сувог воћа и кикирикија преливене чоколадом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 160 g suvih šljiva bez koštica
  • 150 g urmi
  • 40 g crne čokolade
  • 100 g kikirikija

Za glazuru:

  • 70 g crne čokolade
  • 1 kašika biljnog ulja
  • 3 kašike izmrvljenog kikirikija

Suve šljive izvor zdravlja

Suve šljive sadrže veliku količinu vitamina i minerala. Odličan su izvor vitamina A i K, sadrže riboflavin i druge vitamine B kompleksa. Najvažnije od svega, bogate su kalijumom, magnezijumom, fosforom i bakrom. Korisne su za metabolizam i zdravlje kostiju.

Foto: Shutterstock

 

Recept za kuglice od suvog voća i kikirikija:

Za ove kuglice isperite suve šljive i urme, i prelijte ključalom vodom 15-20 minuta. Kikiriki sameljite u blenderu. Posebno izblendirajte suve šljive i urme bez koštica. Pomešajte mrvice kikirikija i mešavinu suvog voća u činiji i lagano promešajte.

Rastopite čokoladu na pari i dodajte u smesu. Sve dobro izmešajte. Zatim uzmite malu količinu smese i uvaljajte je u kuglicue. Polovinu kuglica uvaljajte u mleveni kikiriki.

Za glazuru istopite čokoladu i dodajte ulje, pa promešajte. Umočite preostale kuglice u čokoladu. Stavite bombone u frižider ili zamrzivač da se glazura stegne 15-20 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kuglice sa grizom i pudingom od jagoda.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
LUDILO, MASK REAGOVAO: Ova organizacija je odigrala ključnu ulogu u obojenoj revoluciji u Srbiji 2000. godine

''LUDILO'', MASK REAGOVAO: Ova organizacija je odigrala ključnu ulogu u obojenoj revoluciji u Srbiji 2000. godine

MILIJARDER i šef Ministarstva za državnu efikasnost (DOGE) podelio je na svom nalogu na društvenoj mreži ''Iks'' istinu o NVO organizaciji koja je u medijskom smislu odigrala ključnu ulogu u obojenim revolucijama u zemljama širom sveta, uključujući i Srbiju. On je podelio objavu korisnika društvene mreže ''Iks'' KanekaoTheGreat u kojem jasno stoji kako su ove organizacije trošile novac za rušenje vlada.

09. 02. 2025. u 11:48

Komentari (0)

ODLUČILA DA KAŽE ZBOGOM ODBOJCI: Najbolja srpska odbojkašica završila karijeru