KUGLICE OD BELE ČOKOLADE I MALINA: Spoj ukusa oduševiće čak i najprobirljive sladokusce

Jovana Vasić

16. 03. 2025. u 09:48

Kuglice od bele čokolade i malina su poput čizkejka, lako se prave i vrlo su ukusne.

КУГЛИЦЕ ОД БЕЛЕ ЧОКОЛАДЕ И МАЛИНА: Спој укуса одушевиће чак и најпробирљиве сладокусце

Foto: prt scr / instagram / chef_zouheir / canva

Sastojci:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 120 g bele čokolade, otopljene
  • 60 g pasiranih malina
  • 240 g mlevenog keksa
  • 120 g komadića bele čokolade, za premazivanje
  • sveže maline, za ukras

Priprema:

Kako biste napravili kuglice, u velikoj posudi umutite omekšani krem sir, dok ne postane gladak i kremast. Dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa mešajte dok se potpuno ne sjedine. Umešajte otopljene komadiće bele čokolade i pire od malina da se dobro sjedine.

Postepeno dodajte mleveni keks, mešajući, dok se ne dobije konzistencija nalik na testo. Rukama razvaljajte smesu u kuglice i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Ohladite kuglice u frižideru najmanje 1 sat da se stegnu. Kada se ohlade, istopite preostale komadiće bele čokolade. Umočite svaku kuglicu u otopljenu belu čokoladu, pazeći da je potpuno obložena. Vratite ih na papir da se stegnu.

Za dodatni ukus, svaku kuglicu pospite svežom malinom i prelijte dodatnom otopljenom belom čokoladom. Ohladite kuglice najmanje 30 minuta pre serviranja. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRATKA SA ŽIVCIMA: Gađala skupljača loptica (VIDEO)