MALA, SLATKA PREVRNUTA TORTA I TO SA JABUKAMA: Odličan i sočan desert koji će vas oduševiti
Po želji preko torte stavite šlag i ukrasite je po želji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 350 g šećera
- 1,5 kg sitnih jabuka
- 50 g seckanih oraha
- 50 g suvog grožđa
- 5 jaja
- 120 g brašna
- pola praška za pecivo
Priprema:
1. U dublju posudu poređati jabuke, preko njih dodati orahe, suvo grožđe i 200 g šećera pa peći u rerni na 250 stepeni dok se šećer ne otopi.
2. Za to vreme umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati žumanca i mutiti još malo a zatim dodati brašno i prašak za pecivo.
3. Smesu preliti preko pečenih jabuka i vratiti u rernu da se zapeče.
4. Kad bude gotovo, kolač odmah prevrnuti na tacnu, na kojoj će stajati tako da testo bude dole, a jabuke sa gornje strane.
5. Umutiti šlag, ukrasiti tortu i posuti je orasima.
(still)
Preporučujemo

LOARA TORTA: Poslastica jedinstvenog recepta, fantastičnog ukusa
13. 03. 2025. u 15:00

TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM: Neodoljivo kremasta poslastica koju svi vole
08. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

TORTA JUŽNI VETAR: Neodoljivo kremasta sa korama koje se tope u ustima (VIDEO)
01. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

UČENICI BILI ZABEZEKNUTI: Šta je nastavnica obukla - odmah je slikali, fotke su obišle svet
NASTAVNICA Veronika Dukju potrudila se da vizuelizuje svoju lekciju iz anatomije. Njen potez oduševio je hiljade korisnika društvenih mreža, na kojima su se proširile fotografije sa njenog časa.
04. 06. 2025. u 10:42
Komentari (0)