POSNA KINDER TORTA: Neodoljiv ukus kome nećete moći da odolite
Jedna od popularnih poslastica je posna kinder torta, kremasta, jakog ukusa i vrlo atraktivnog izgleda, a priprema vrlo jednostavna.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 100 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 ml mineralne vode
- 100 g lešnika
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- 1 manja kutija čokoladnog krema (oko 400 g)
Za međukoru:
- 1/2 kg posnog keksa
- 150 ml gaziranog soka po izboru
Za braon fil:
- 1 stoni posni margarin (250 g)
- 1 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 1/2 l vode
- 100 g praška za puding s ukusom čokolade
Za beli fil:
- 1 stoni posni margarin (250 g)
- 1 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 1/2 l vode
- 100 g praška za puding s ukusom vanile
Za glazuru:
- 3 kašike ulja
- 150 g posne čokolade
Za dekoraciju:
- posni šlag, mleveni ili lomljeni lešnik, čokoladne mrvice itd.
Priprema:
Po tepsiji, obloženoj pek-papirom, pospite 100 g sirovih lešnika, pa ih pecite oko 10 minuta rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Od toga jednu polovinu sameljite sitno, a drugu sklonite sa strane.
Pojačajte rernu da se greje na 200 stepeni.
U dubokoj činiji umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa u to umešajte mleveni lešnik i dobro promešajte.
Obložite dno tepsije pek-papirom, pa po dnu rasporedite pečeni lešnik i preko pospite smesu za koru. Pecitite u rerni oko 20 minuta, pa izvadite da se hladi.
Potom okrenite koru (tako da lešnici budu gore) i namažite posnim čokoladnim kremom obilato.
Za čokoladni fil. U jednu šerpu sipajte veći deo pripremljene vode (oko 400 ml), pa u to dodajte šećer i ostavite da proključa. Za to vreme u ostatku vode (oko 100 ml) umutite prašak za puding sa ukusom čokolade i jednu kašiku brašna, pa kad voda sa šećerom proključa, sklonite sa strane, sipajte razmućen puding, pa vratite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi, pa ubacite posni margarin i mutite dok ne bude fino kremasto.
Za beli fil. U jednu šerpu sipajte veći deo pripremljene vode (oko 400 ml), pa u to dodajte šećer i ostavite da proključa. Za to vreme u ostatku vode (oko 100 ml) umutite prašak za puding sa ukusom vanile i jednu kašiku brašna, pa kad voda sa šećerom proključa, sklonite sa strane, sipajte razmućen puding, pa vratite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi, pa ubacite margarin i mutite dok ne bude fino kremasto.
Najpre na koru koju ste premazali čokoladnim kremom nanesite beli fil, pa ređajte posni keks koji ste umočili u gazirani napitak po ukusu.
Preko keksa stavite čokoladni fil.
Potom s malo ulja otopite posnu čokoladu, pa dok je još vruće sipajte preko braon fila. Po želji, ukrasite šlagom, čokoladnim mrvicama ili mlevenim lešnicima.
Odmah stavite u frižider, gde treba da odstoji bar dva sata pre služenja, a idealno preko noći.
(glossy)
Preporučujemo

TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM: Neodoljivo kremasta poslastica koju svi vole
08. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

KIVI TORTA SA KEKSOM I BANANAMA: Osvežavajuća poslastica koja će vas oduševiti
10. 03. 2025. u 11:00

TORTA JUŽNI VETAR: Neodoljivo kremasta sa korama koje se tope u ustima (VIDEO)
01. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

DRAMA - KARLEUŠA POTRESENA: "Duško mi je rekao da se ubijem, tako ću sprati ljagu sa porodice"
POP zvezda Jelena Karleuša, gostujući u jednoj emisiji, dotakla se jednog od najtežih perioda u životu i otkrila kako se porodica nosila sa pritiscima.
14. 06. 2025. u 16:52
Komentari (0)