POSNA KINDER TORTA: Neodoljiv ukus kome nećete moći da odolite
Jedna od popularnih poslastica je posna kinder torta, kremasta, jakog ukusa i vrlo atraktivnog izgleda, a priprema vrlo jednostavna.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 100 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 ml mineralne vode
- 100 g lešnika
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- 1 manja kutija čokoladnog krema (oko 400 g)
Za međukoru:
- 1/2 kg posnog keksa
- 150 ml gaziranog soka po izboru
Za braon fil:
- 1 stoni posni margarin (250 g)
- 1 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 1/2 l vode
- 100 g praška za puding s ukusom čokolade
Za beli fil:
- 1 stoni posni margarin (250 g)
- 1 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 1/2 l vode
- 100 g praška za puding s ukusom vanile
Za glazuru:
- 3 kašike ulja
- 150 g posne čokolade
Za dekoraciju:
- posni šlag, mleveni ili lomljeni lešnik, čokoladne mrvice itd.
Priprema:
Po tepsiji, obloženoj pek-papirom, pospite 100 g sirovih lešnika, pa ih pecite oko 10 minuta rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Od toga jednu polovinu sameljite sitno, a drugu sklonite sa strane.
Pojačajte rernu da se greje na 200 stepeni.
U dubokoj činiji umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa u to umešajte mleveni lešnik i dobro promešajte.
Obložite dno tepsije pek-papirom, pa po dnu rasporedite pečeni lešnik i preko pospite smesu za koru. Pecitite u rerni oko 20 minuta, pa izvadite da se hladi.
Potom okrenite koru (tako da lešnici budu gore) i namažite posnim čokoladnim kremom obilato.
Za čokoladni fil. U jednu šerpu sipajte veći deo pripremljene vode (oko 400 ml), pa u to dodajte šećer i ostavite da proključa. Za to vreme u ostatku vode (oko 100 ml) umutite prašak za puding sa ukusom čokolade i jednu kašiku brašna, pa kad voda sa šećerom proključa, sklonite sa strane, sipajte razmućen puding, pa vratite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi, pa ubacite posni margarin i mutite dok ne bude fino kremasto.
Za beli fil. U jednu šerpu sipajte veći deo pripremljene vode (oko 400 ml), pa u to dodajte šećer i ostavite da proključa. Za to vreme u ostatku vode (oko 100 ml) umutite prašak za puding sa ukusom vanile i jednu kašiku brašna, pa kad voda sa šećerom proključa, sklonite sa strane, sipajte razmućen puding, pa vratite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi, pa ubacite margarin i mutite dok ne bude fino kremasto.
Najpre na koru koju ste premazali čokoladnim kremom nanesite beli fil, pa ređajte posni keks koji ste umočili u gazirani napitak po ukusu.
Preko keksa stavite čokoladni fil.
Potom s malo ulja otopite posnu čokoladu, pa dok je još vruće sipajte preko braon fila. Po želji, ukrasite šlagom, čokoladnim mrvicama ili mlevenim lešnicima.
Odmah stavite u frižider, gde treba da odstoji bar dva sata pre služenja, a idealno preko noći.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM: Neodoljivo kremasta poslastica koju svi vole
08. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

KIVI TORTA SA KEKSOM I BANANAMA: Osvežavajuća poslastica koja će vas oduševiti
10. 03. 2025. u 11:00

TORTA JUŽNI VETAR: Neodoljivo kremasta sa korama koje se tope u ustima (VIDEO)
01. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)