DESERT BOGATOG UKUSA: Štrudla sa jabukama i brusnicama

Новости онлине

14. 04. 2025. u 16:00

Brza poslastica koja će vas oduševiti, pravi se od lisnatog testa, pa je krckava i ukusna.

ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА: Штрудла са јабукама и брусницама

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 4-5 jabuka
  • 200 g suvih brusnica
  • 300 g šećera
  • 50 g putera
  • 1 kesica cimeta

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite od semenki i iseckajte na komadiće. Stavite ih u šerpu, dodajte brusnice, šećer, cimet i 2-3 kašike vode. Dinstajte na tihoj vatri oko 15 minuta dok se smesa malo ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Odleđeno lisnato testo rastanjite na debljinu 0,5 cm, premažite istopljenim puterom, pa rasporedite fil od jabuka i brusnica. Urolajte, pa isto ponovite i sa drugim komadom lisnatog testa. Stavite u podmazan pleh i odozgo premažite ostatkom istopljenog putera. Pecite oko pola sata. Kad se ohladi po želji pospite šećerom u prahu.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRE TAČNO 113 GODINA POTONUO JE TITANIK: Jedan od čudom preživelih je potom postao olimpijski šampion - i to posle neverovatnih dešavanja