BEZ PEČENJA, A UKUSNE: Čoko kuglice
Male, slatke, čokoladne. Prste da poližete!

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 12 kašika mlevenog keksa
- 3 kašike prah šećera
- 3 kašike kakaoa ili čokolade u prahu
- 3 kašike hladnog mleka
- 80-90 g margarina
Po želji:
- 2 kašike mlevenih oraha, badema, lešnika, dekorativne mrvice za ukrašavanje
Za glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte keks, prah šećer i kakao (ili čokoladu u prahu) tako da se sve sjedini. Zatim dodajte margarin narezan na tanke ploške i mleko. Smesu pomešajte i nastavite da mesite rukama dok ne počne da se povezuje. Dodajte orahe, bademe ili lešnike, po želji. Zatim odvajajte po malo smese i probajte da formirate kuglicu. Ako se „raspada“ dodajte još jednu kašiku mleka ili margarina. Oblikujte rukama kuglice i slažite ih u činiju. Ostavite ih pola sata u frižideru, da se malo stegnu. Napravite glazuru tako što ćete crnu čokoladu i ulje staviti da se otope na pari, povremeno mešajući. Kašičicom spuštajte kuglice u glazuru i stavite ih na tacnu da se glazura stegne.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)