BEZ PEČENJA, A UKUSNE: Čoko kuglice
Male, slatke, čokoladne. Prste da poližete!

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 12 kašika mlevenog keksa
- 3 kašike prah šećera
- 3 kašike kakaoa ili čokolade u prahu
- 3 kašike hladnog mleka
- 80-90 g margarina
Po želji:
- 2 kašike mlevenih oraha, badema, lešnika, dekorativne mrvice za ukrašavanje
Za glazuru:
- 150 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte keks, prah šećer i kakao (ili čokoladu u prahu) tako da se sve sjedini. Zatim dodajte margarin narezan na tanke ploške i mleko. Smesu pomešajte i nastavite da mesite rukama dok ne počne da se povezuje. Dodajte orahe, bademe ili lešnike, po želji. Zatim odvajajte po malo smese i probajte da formirate kuglicu. Ako se „raspada“ dodajte još jednu kašiku mleka ili margarina. Oblikujte rukama kuglice i slažite ih u činiju. Ostavite ih pola sata u frižideru, da se malo stegnu. Napravite glazuru tako što ćete crnu čokoladu i ulje staviti da se otope na pari, povremeno mešajući. Kašičicom spuštajte kuglice u glazuru i stavite ih na tacnu da se glazura stegne.
Preporučujemo

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

VRTOGLAVA SUMA: Koliku nacionalnu penziju prima Ljiljana Blagojević
JEDNA od naših najistaknutijih dramskih umetnica Ljiljana Blagojević otišla je u penziju, a nalazi se među dvadesetčetvoro umetnika, koji će primaju nacionalnu penziju za doprinos kulturi.
07. 06. 2025. u 11:30
Komentari (0)