PUNJENE KROFNE: Vazdušaste i bogate najkremastijim vanil kremom, poslastica kojoj niko ne može da odoli

Новости онлине

27. 04. 2025. u 14:30

Najmekše krofne punjene vanil kremom koje ste ikada probali.

ПУЊЕНЕ КРОФНЕ: Ваздушасте и богате најкремастијим ванил кремом, посластица којој нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Sastojci:

za testo:

  • Brašno 500 g
  • Suvi kvasac 1 kesica
  • Mleko 250 ml
  • Žumanca 2
  • Jaje 1 celo
  • Šećer 60 g
  • Vanil šećer 1 kesica
  • Omekšali puter 50 g
  • So prstohvat
  • Korica limuna 1
  • Ulje za prženje po potrebi

Za punjenje (vanilin krem):

  • Mleko 500 ml
  • Žumanca 2
  • Gustin 2 kašike
  • Šećer 100 g
  • Vanilin šećer 1 kesica
  • Puter 30 g

Priprema:

U mlako mleko dodajte kvasac i kašičicu šećera, ostavite da zapeni 10 minuta. Umutite jaja, žumanca, šećer, vanilu, koricu limuna i so. Dodajte nadošli kvasac i postepeno dodajte brašno, pa umesite meko, glatko testo. Na kraju dodajte puter i mesite dok se potpuno ne upije (oko 10 minuta). Pokrijte i ostavite da naraste jedan sat, dok ne udvostruči volumen. Razvucite testo na debljinu 1–1.5 cm, pa modlom (čašom) vadite krofne. Pokrijte i ostavite da narastu još 20–30 minuta. Pržite u dubokom ulju (ulje ne sme biti prevruće – testirajte čačkalicom ili komadićem testa). Pržite sa obe strane do zlatno-smeđe boje. Vadite na ubrus.

Umutite žumanca, šećer i gustin sa malo mleka. Ostatak mleka zagrejati sa vanilin šećerom. Sipati smesu u vrelo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Dodati puter i mešati dok se ne istopi. Ohladiti. Ohlađene krofne napunite kremom pomoću šprica ili poslastičarskog džaka. Posuti šećerom u prahu po vrhu.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOVIĆ HEROJ MILANA: Srpski napadač je doneo prevagu protiv Intera, može li isto učiniti i na Pjerluiđi Pencu?