PUNJENE KROFNE: Vazdušaste i bogate najkremastijim vanil kremom, poslastica kojoj niko ne može da odoli
Najmekše krofne punjene vanil kremom koje ste ikada probali.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
za testo:
- Brašno 500 g
- Suvi kvasac 1 kesica
- Mleko 250 ml
- Žumanca 2
- Jaje 1 celo
- Šećer 60 g
- Vanil šećer 1 kesica
- Omekšali puter 50 g
- So prstohvat
- Korica limuna 1
- Ulje za prženje po potrebi
Za punjenje (vanilin krem):
- Mleko 500 ml
- Žumanca 2
- Gustin 2 kašike
- Šećer 100 g
- Vanilin šećer 1 kesica
- Puter 30 g
Priprema:
U mlako mleko dodajte kvasac i kašičicu šećera, ostavite da zapeni 10 minuta. Umutite jaja, žumanca, šećer, vanilu, koricu limuna i so. Dodajte nadošli kvasac i postepeno dodajte brašno, pa umesite meko, glatko testo. Na kraju dodajte puter i mesite dok se potpuno ne upije (oko 10 minuta). Pokrijte i ostavite da naraste jedan sat, dok ne udvostruči volumen. Razvucite testo na debljinu 1–1.5 cm, pa modlom (čašom) vadite krofne. Pokrijte i ostavite da narastu još 20–30 minuta. Pržite u dubokom ulju (ulje ne sme biti prevruće – testirajte čačkalicom ili komadićem testa). Pržite sa obe strane do zlatno-smeđe boje. Vadite na ubrus.
Umutite žumanca, šećer i gustin sa malo mleka. Ostatak mleka zagrejati sa vanilin šećerom. Sipati smesu u vrelo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Dodati puter i mešati dok se ne istopi. Ohladiti. Ohlađene krofne napunite kremom pomoću šprica ili poslastičarskog džaka. Posuti šećerom u prahu po vrhu.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TORTA OD JAGODA: Izdašna i preukusna, svi će vam tražiti recept
08. 04. 2025. u 07:00

RECEPT ZA SAVRŠENE MINI KROFNE: Brzo se spremaju, a još brže pojedu
07. 04. 2025. u 11:30

ŠVARCVALD TORTA: Savršena kombinacija čokolade, višanja i šlaga
06. 04. 2025. u 15:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TRAMP ZASPAO I ZAHRKAO NA SAHRANI PAPE? U njega je ušao duh "Uspavanog Džoa" ili to baš i nije tako?
"USPAVANI Donald" na delu ili baš i ne?
27. 04. 2025. u 14:11
Komentari (0)