NESTVARNO KREMASTI: Kolačići prepuni čokoladnog fila
KOLAČIĆI prepuni čokoladnog fila se jednostavno prave, a izgledaju poput kolača iz poslastičarnice.

Foto: prt scr / yt / Delicious and Simple
Sastojci:
Za fil:
- 1 žumance
- 300 ml mleka
- 50 g šećera
- 25 g kukuruznog skroba
- 5 g vanilinog šećera
- 80 g crne čokolade
- 50 g putera
Za testo:
- 100 g putera
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 180 g brašna
- 15 g kakaoa
- 5 g vanilinog šećera
- prstohvat soli
Dodatno:
- sitno seckani pistaći za ukras
Po želji napravite kakao krem
Omekšali puter mutite mikserom na srednjoj, a zatim velikoj brzini oko 4 minuta, dok ne postane lagan i pahuljast. Zatim dodajte krem sir. Nastavite da mutite na srednjoj brzini još 4 minuta, dok smesa ne postane glatka. Dodajte ohlađenu kafu, ekstrakt vanile i slatku pavlaku i mutite oko 30 sekundi. Zatim dodajte kakao prah, ohlađenu otopljenu čokoladu i so.
Ponovo mutite oko 30 sekundi. Na kraju, dodajte šećer u prahu. Pokrenite mikser na maloj brzini kako biste sprečili da šećer leti svuda, zatim povećajte brzinu na „veliku“ i mutite 3 do 4 minuta, dok glazura ne postane ekstra pahuljasta.
Recept za kolačiće prepune čokoladnog fila:
Kako biste napravili ove kolače, prvo u šerpu ubacite jedno žumance. Sipajte 50 g šećera i kukuruzni skrob. Prelijte mlekom i dobro promešajte. Pustite da proključa. Dodajte crnu čokoladu u smesu, izlomite je na komadiće i ubacite.
Na kraju dodajte puter i vanilin šećer. Mešajte dok se ne istopi i dok ne dobijete ujednačenu glatku smesu. Prebacite smesu u činiju i potpuno prekrijte najlonskom folijom, pa ostavite da se ohladi.
Zatim u čistu činiju ubacite 100 g putera i izgnječite ga viljuškom. U drugoj činijici pomešajte šećer i jaje, vanilin šećer i prstohvat soli. Izmešajte ih pa dodajte puteru i zatim sve dobro promešajte. Potom ubacite 180 g brašna, prosejte kakao, i dobro umesite testo od svega.

Foto: Free Images Pixabay
Od dobijenog testa oblikujte kuglice između dlanova pa ih ređajte u kalup za mafine, tako da ih spljoštite i obložite kalup. Stavite u frižider na 20 minuta. Nakon toga izvadite kalup i izbockajte testo u kalupima viljuškom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
Fil koji ste ostavili da se ohladi sada dobro umutite mikserom. Naseckajte po želji pistaće, pa svaku korpicu rubom umočite u fil, pa u mrvice pistaća.
Zatim fil prebacite u poslastičarsku kesu i napunite korpice. Servirajte i uživajte!
POGLEDAJTE VIDEO:
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

NEVEROVATNO UKUSNA: Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
13. 05. 2025. u 16:45

BEZ TRUNKE MESA, A SVI TRAŽE REPETE: Prolećni punjeni patlidžan sa sirom i začinima
07. 05. 2025. u 22:44

NOVINAR BI ZA OVU REČENICU U SVAKOJ DRŽAVI ZAVRŠIO U ZATVORU: Policiju i tužilaštvo koji rade svoj posao naziva “odmetnuti deo”
OVO što se naziva novinarom Nove S u jutarnjem programu izgovorio je rečenicu zbog koje bi u svakoj državi završio u zatvoru.
30. 06. 2025. u 07:38

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"SLAGALICA" OVO NE PAMTI: Takmičar od besa polupao taster
KVIZ "Slagalica" retko ima nesvakidašnje situacije tokom emitovanja, ali se neobični trenuci dešavaju, kao i u svakom programu uživo.
29. 06. 2025. u 14:51
Komentari (0)