BOLJI OD KOHA: Sočni trileće (RECEPT)

Bojana Jovanović

16. 07. 2025. u 11:00

Osim što je savršenog ukusa, ovaj kolač prelepo izgleda pa vam može biti glavni adut u posluženju za drage goste.

БОЉИ ОД КОХА: Сочни трилеће (РЕЦЕПТ)

Foto Shutterstock

Potrebno je za patišpanj:

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • kesica vanilin šećera

Za preliv:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 300 ml kondenzovanog mleka
  • 800 ml mleka

Za premazivanje:

  • 300 g kupovnog karamel preliva

Mikserom dobro umutite belanca, pa im postepeno dodajte kristal i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance, umutite, pa polako stavite brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dok dodajete brašno mikser smanjite na najslabiju brzinu i samo lagano izmešajte. Smesu ulijte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pustite da se patišpanj malo ohladi, pa ga izvadite iz pleha i nožem izbodite na više mesta. U pleh sipajte slatku pavlaku, pa na nju položite patišpanj koji ste okrenuli naopačke (izbockani deo da bude dole). Ostavite da odstoji 10-ak minuta, a zatim pomešajte obe vrste mleka i prelijte patišpanj. Pustite malo da odstoji, da lepo upije mleko, pa premažite karamel prelivom (možete napraviti i domaći, ako više volite od kupovnog). Dobro ohladite trileće u frižideru i poslužite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IMA OSMORO DECE SA OSAM ŽENA: Naš poznati pevač naslednicima dao imena za koja nikad niste čuli, a posle 7 razvoda se više neće ženiti