POSNA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM: Ovu poslasticu ćete obožavati
NEMA ko će ostati na samo jednom parčetu.
Foto: Shutterstock
Potrebno je:
- 350 g brašna
- 200 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml ulja
- 300 ml mineralne vode
- kora jednog limuna
Voćni fil:
Potrebno je:
- 600 g mešanog šumskog voća (zamrznuto)
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike limunovog soka
- 3 kašike gustina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, mineralnu vodu i limunovu koru. Pecite koru 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda ohladite i presecite da dobijete 2 kore. Zakuvajte voće sa šećerom sve do vrenja. Zasebno umutite gustin u malo vode pa dodajte u šerpu i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Zatim ostavite da se skroz ohladi. U jednoj posudi umutite biljnu pavlaku za šlag i prah šećer, pa čvrsto umutite. Ređajte tortu sledećim redosledom: kora-pola voćnog fila-tanak sloj šlaga-kora-voće-šlag-sveže voće za dekoraciju.
(Trepeza)
Preporučujemo
KREMASTI ŠPAGETI SA PILETINOM I SUŠENIM PARADAJZOM: Recept za kremastu testeninu
25. 11. 2025. u 22:02
POSNI URNEBES: Namaz od pečene paprike, dimljenog tofua i oraha
25. 11. 2025. u 21:44
BOŽIĆNI KOLAČIĆI: Praznična poslastica koja osvaja na prvi zalogaj
25. 11. 2025. u 13:00
VATROGASCU POZLILO OD PRIZORA KOJI JE ZATEKAO: Mučne scene na mestu pogibije Ane Radović i njenog prijatelja
JUTROS je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri lociran automobil marke "audi" u kome su pronađena dva tela, a jedno do njih je telo Ane Radović za kojom se tragalo od 23. novembra.
26. 11. 2025. u 13:30
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
SLOBODA I VOJIN SE SELE: Kupili stan, a evo i gde! Doneli bitnu odluku
SLOBODA i Vojin su ovaj stan kupili pre više od godinu dana...
25. 11. 2025. u 08:41
Komentari (0)