MLADOJ RODI IZVIDALI RANE: Operisano mladunče povređeno u oluji, predstoji mu dug oporavak

J. Ć.

05. 07. 2024. u 17:00

NEVREME koje je zadesilo okolinu Niša i Aleksinca, donelo je i mnogo posla volonterima iz organizacije "Zoo planet". Olujni vetrovi koji su zahvatili selo Tešicu, srušili su dva mladunčeta rode iz gnezda starog 25 godina. Jedno je vraćeno roditeljima bez povreda, dok je drugo polomilo nogu pri padu. Volonteri su brzo reagovali i pružili mu neophodnu pomoć, potom je mladunče operisano i sada mu predstoji dug oporavak.

МЛАДОЈ РОДИ ИЗВИДАЛИ РАНЕ: Оперисано младунче повређено у олуји, предстоји му дуг опоравак

Foto: Zoo Kutak

- Mladunče je prilikom pada sa gnezda, zadobilo prelom potkolenice, pa mu je zato veterinar uradio osteosintezu. Mlada roda se probudila iz anestezije i zasad je stabilno. Još je slaba i iznemogla, ali se nadamo da će svakim danom biti bolje sve - izjavili su iz "Zoo planeta".

Osim rode, volonteri su zbrinuli i orla mišara sa prostrelnom ranom na krilu. Nesrećna ptica je ranjena iz vazdušne puške, ali je takođe operisana i trenutno se nalazi u stabilnom stanju.

Foto: "ZOO Kutak"

Posle operacije sledi dug oporavak

Obe ptice su pod terapijom i predstoji im dug period oporavka.

U stacionaru "Zoo planeta" trenutno se nalazi više od 20 spasenih životinja, pa iz ovog niškog udruženja apeluju na sugrađane za pomoć u obezbeđivanju hrane i nege koja je neophodna za oporavak životinja.

NEUMORNI

NIŠKI volonteri i dalje neumorno rade na zaštiti i zbrinjavanju životinja. I dok predano rade uvek pokazuju nesebičnu posvećenost i ljubav i prema prirodi i prema životinjama. 

- Svaka donacija, bilo da je u hrani ili novčana, mnogo znači za naše štićenike. Naš cilj je da im pružimo što bolje uslove za oporavak kako bi jednog dana mogli da se vrate u svoje prirodno stanište - zaključili su volonteri. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HIT 2024! Marsa Matrouh – Jednostavni Egipatski Maldivi