"ILI PUKOVNIK ILI POKOJNIK..." Ivica Iliev: Terzić je bio ovo drugo

M. Blažić

17. 04. 2022. u 20:32

NEMA gola - nema ni radosti. Jednostavna matematika u kojoj su jedan i jedan uvek dva u fudbalu je, takođe, kristalno jasna i precizna. Partizanu je u subotu uveče na stadionu "Rajko Mitić" bila potrebna lopta u mreži Milana Borjana, a ona je izostala i pored boljeg utiska koji je tokom 90 minuta rovovske borbe ostavio tim Aleksandra Stanojevića.

ИЛИ ПУКОВНИК ИЛИ ПОКОЈНИК... Ивица Илиев: Терзић је био ово друго

Foto arhiva VN

Crno-beli su tako i u četvrtom uzastopnom prvenstvenom meču u komšiluku ostali bez golgeterskog učinka, pa je poslednji strelac Partizana u fudbalskom domu Crvene zvezde i dalje Rikardo Gomeš, iz svog prvog mandata u aprilu 2019.

Sportski direktor kluba iz Humske Ivica Iliev, u razgovoru za "Novosti", dan posle nule koja aktuelnom vicešampionu i drugoplasiranom timu na tabeli Superlige više odnosi nego donosi, najviše žali zbog "nenaplaćenog" prvog dela igre.

- Ostali smo bez gola koji smo po svemu zaslužili, jer smo bili bolji, a to se posebno odnosi na prvih 45 minuta. Na prethodnom derbiju smo iz naše greške i prve šanse protivnika primili gol, sada, eto, iz prilike Terzića kakvu ne pamtim da sam u skorije vreme video u utakmicama sa Zvezdom nismo stigli do prednosti. To su situacije kada si ili pukovnik ili pokojnik ili heroj ili tragičar, na našu žalost, Terzić je bio ovo drugo - počeo je analizu propuštene prilike crno-belih za "brejk" Iliev.

Ovosezonski učinak u najvećim utakmicama srpskog fudbala je na strani najvećeg rivala i upravo je taj drugi derbi potpuno promenio sliku na vrhu prvenstvene tabele.

- Mi smo u prvom i trećem okršaju sa Zvezdom bili bolji i to nismo uspeli da naplatimo pobedama, oni su taj drugi rešili u svoju korist i iskoristili neke naše slabosti. Vidim da provejavaju priče kako je ova Zvezda najjača u poslednjih 30 godina, a ako smo mi egal sa njima u derbijima, na tabeli i po učinku u Evropi, onda smo valjda i mi top-ekipa, ali takve teze nigde nema u pričama. Nadam se da ćemo se sresti još jednom u Kupu i unapred se radujem prilici da se ponovo odmerimo.

VUJAČIĆ: NIJE ZAVRŠENO

ŠTOPER Partizana Igor Vujačić nije imao težak posao kao na nekim prethodnim derbijima, a posle utakmice i pored razočaranosti krajnjim ishodom ne krije da optimizam i dalje "stanuje" u crno-beloj svlačionici.

- Ušli smo bolje od njih u utakmicu, sa većom željom, jer smo znali šta nam znači pobeda. Imali smo šanse, nismo ih iskoristili, ostaje žal, ali borićemo se do kraja. Ništa nije završeno, moji saigrači i ja verujemo, sigurno je da ćemo dati sve od sebe da pobedimo u svakoj utakmici do kraja - kategoričan je Vujačić.

Posle subotnjih 90 minuta, Partizan definitivno sudbinu šampionske trke više ne drži u svojim rukama.

- Ako me pitate da li verujem u osvajanje titule odgovor je da, naravno da verujem. Pa, ako je sve rešeno šest kola pre kraja, gde i mi i oni igramo protiv najboljih klubova u ligi, o kakvom takmičenju mi onda uopšte govorimo. Dajte onda da igramo samo derbije tokom sezone, pa da onaj ko ostvari bolji skor bude šampion. Mi verujemo do kraja, borićemo se maksimalno u svakoj utakmici, to je nešto što nam niko ne može oduzeti.

Foto arhiva VN

 

Na kraju priče o derbiju i svemu onome što je bilo i što sledi sportski direktor je želeo da opovrgne još jednu priču koja je postala svakodnevica u srpskoj fudbalskoj javnosti.

- Potencira se priča da igramo slabije, da smo imali slabije dane. Istina je da smo imali kikseve, ali kad se pogleda učinak u tim utakmicama praktično u svakoj smo bilo bolji i zaslužili pobedu. Protiv Proletera smo stvarali šanse i nismo realizovali penal, protiv Napretka isto tako i oštećeni smo za najstrožu kaznu. U meču sa Čukaričkim smo bili bolji, uz to oštećeni za klasičan crveni karton. Svakako idemo dalje uzdignute glave i sa verom da može da se ponovi priča od pre pet godina - zaključio je Iliev.

Bonus video: Dolazak navijača na večiti derbi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!