BIĆU SAMO SAMARDŽIĆ: Mnogi ga vide kao naslednika Dušana Tadića, a on je samo svoj

N. I.

09. 10. 2024. u 13:40

FUDBALSKA reprezentacija Srbije u petak odlazi u Niš, gde će boraviti do meča sa Švajcarskom, koji se dan kasnije, u okviru 3. kola Lige nacija, igra na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. Orlovi se u dobroj atmosferi pripremaju u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a jedan od igrača koji se uvek raduje reprezentativnim obavezama dolazi iz Bergama.

БИЋУ САМО САМАРЏИЋ: Многи га виде као наследника Душана Тадића, а он је само свој

FOTO: Tanjug/AP

Veliki korak je napravio letos Lazar Samardžić prelaskom u Atalantu, u redove aktuelnog osvajača Lige Evrope, klub koji je godinama u vrhu italijanskog fudbala. O tome, ali i onome što Srbiju očekuje u narednim mečevima Lige nacija, govori tihi, skromni momak ogromnog potencijala.

- Klub je zaista dobar, igra Ligu šampiona, ima najbolje ambicije, u poslednjih pet godina ispisali su istoriju, osvojili i Ligu Evrope. Za mene je to bila dobra odluka - ne ostavlja dilemu Lazar Samardžić.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Mnogi Lazara vide kao naslednika Dušana Tadića i još nekih, možda i slavnijih kreativaca u našoj reprezentaciji. Nedavno je u duelu Atalanta - Bolonja igrao protiv trojice reprezentativaca Švajcarske.

- Švajcarci su dobri, imaju zaista dobru reprezentaciju, moramo da budemo na visini zadatka i damo svoj maksimum. Na prethodna dva meča smo poraženi, verujem da će sada biti treća sreća, da ćemo mi slaviti. Sviđa mi se što igramo u Leskovcu, dobar stadion, mali, ali lep, biće dobar ambijent. Uz mene i reprezentaciju biće i moja porodica, uvek su prisutni - raduje Samardžić.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Do sada je odigrao 13 utakmica u dresu "orlova" i period prilagođavanja je prošao.

- Imamo dobru ekipu, družim se sa svima, možda malo više sa Ilićem, Erakovićem, sada i Simićem, jeste nov, ali igrali smo u Nemačkoj obojica.

Na pitanje koliki je pritisak što javnost očekuje da upravo Lazar Samardžić bude novi Dušan Tadić, fudbaler Atalante je jasan:

- Pritisak nemam, jer ja nisam Tadić, a daću sve od sebe da pokažem da sam dobar i vredan dresa reprezentacije.

Na kraju, kako da rešimo problem realizacije, nismo dali gol od meča sa Slovenijom na Prvenstvu Evrope, kako da probijemo tu barijeru?

- Moramo da više šutiramo na gol, važno je i strpljenje, a tu je i povratak Mitrovića. On je postigao najviše golova za reprezentaciju, Srbija ga treba, važno je da se vratio i verujem da će nastaviti sa onim što najbolje radi, a to su golovi - rekao je Lazar Samardžić.

Dečački san

ATALANTU očekuju i dueli protiv Barselone, Real Madrida...

- To je san svakog deteta kad počne da igra fudbal, igrati protiv najvećih klubova. Videćemo, mislim da smo dobra ekipa, možemo da pobedimo i jedne i druge. U Superkupu nisam igrao, ali Atalanta je pokazala u većem delu tog meča da može da se nosi sa Realom - kaže Samardžić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

LJUBAVNA PRIČA EMIRA KUSTURICE: Maja mu je srce zarobila