SAVIĆEVIĆ POSETIO "ORLOVE": Srbija ima kvalitet da probije švajcarski bedem

Novosti online

29. 11. 2022. u 14:56

Bivši jugoslovenski fudbaler Dejan Savićević ocenio je danas da su povrede značajno uticale na utisak koji je Srbija ostavila u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva u Kataru, kao i da je nezgodno kada na takvom prvenstvu tri igrača zadnje linije iz prinudnih razloga prvi put igraju zajedno.

САВИЋЕВИЋ ПОСЕТИО ОРЛОВЕ: Србија има квалитет да пробије швајцарски бедем

Foto: FSS

"Javi se jedan štoper, traži izmenu, posle toga i drugi, sve se poremetilo. Izlazak malog (Strahinje) Pavlovića je bio nenadoknadiv gubitak. Momak je jak u skoku, snažan u duelu, fenomenalan u postavci odbrane", rekao je Savićević tokom posete reprezentaciji u Kataru, preneo je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Po njegovim rečima, selektor Dragan Stojković nije neraspoložen nakon poraza od Brazila (0:2) i nerešene utakmice sa Kamerunom (3:3), i ističe da je to veoma važno.

"Svestan je i on situacije u kojoj se našao tokom utakmice sa Kamerunom. Imao je druge planove, razmišljao o drugim izmenama. Ali to su nepredviđene okolnosti", dodao je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Savićević, koji je reprezentaciju Srbije i Crne Gore vodio od 2001. do 2003. godine (do 2002. bio član selektorske komisije), kaže da je očekivao da će specifičan termin Mundijala ići na ruku igračima i da će njihova forma biti na mnogo višem nivou, nego na kraju nacionalnih šampionata, ali da se prevario.

Foto: FSS

 

"Sve je pošlo kako ne treba još od okupljanja i prvog dana priprema za odlazak u Katar. Ko je mogao da pretpostavi da će udarne igle reprezentacije, momci na kojima se bazira igra srpskog tima, biti u tako lošoj zdravstvenoj situaciji", naveo je Savićević.

On je istakao da je Kamerun prošlost, a da je na redu meč odluke protiv Švajcarske (petak u 20.00), koja je, kako je naveo, daleko jača u defanzivi, nego u ofanzivi.

"Teško im je probiti bedem, ali Srbija ima veliki broj kvalitetnih fudbalera koji mogu da reše pitanje pobednika. Veoma je važno da budu strpljivi, da ne gube koncentraciju i siguran sam da će postići taj jedan gol koji će da ih odvede u osminu finala", kazao je Savićević.

Reprezentacija Srbije nakon dva odigrana kola Grupe G ima jedan osvojen bod, koliko i Kamerun. Brazil je prvi sa šest, a Švajcarska druga sa tri boda.

Za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva, Srbija mora da pobedi Švajcarsku, a reprezentacija Kameruna ne sme da pobedi Brazil.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)