SKANDAL NA SVETSKOM PRVENSTVU: Promocija ustaša nasred meča Hrvatska - Japan (FOTO)

Novosti online

05. 12. 2022. u 18:43

JAPAN i Hrvatska su se sastali u osmini finala Mundijala čiji je domaćin Katar, a na tom meču desio se skandal.

СКАНДАЛ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Промоција усташа насред меча Хрватска - Јапан (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Dok se u našoj zemlji još tuguje što je Srbija je ispala, jer se našla na začelju grupe B (sve grupe, stanje na njima, te raspored utakmica koje se danas igraju i koje slede na Mundijalu možete odmah da vidite kada kliknete OVDE), a pritom razlog za zabrinutost predstavlja i činjenica da je FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv naše kuće fudbala, pravo je pitanje da li će reagovati na ono što se desilo u meču Japan - Hrvatska.

Naime, na stadionu "Al džanub" je primećena najmanje jedna, a moguće da ih je u "moru" hrvatskih bilo i više, zastava koja jasno promoviše ustaški pokret. 

Ustaše su vladale tzv. Nezavisnom Državom Hrvatskom tokom Drugog svetskog rata, i u njoj svirepo ubile više stotina hiljada Srba, Jevreja, Roma i drugih.

Tzv. "ustaška šahovnica" se od zvanične zastave Republike Hrvatske razlikuje jer za prvo polje u gornjem levom uglu ima belo, a ne crveno - i upravo je ona primećena na pomenutoj utakmici:

Ustaška šahovnica (levo) na fotografiji sa meča Japan - Hrvatska / FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, iako je vrednost reprezentacije Hrvatske, po specijalizovanom sajtu Transfermarkt, čak 377 miliona evra, a japanske selekcije 154 miliona, tek posle velike drame Hrvati su prošli u osminu finala.

Na portalu "Novosti" vas, u posebnoj sekciji, čekaju sve najnovije, najvažnije i najzanimljivije vesit vezane za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (10)