MATEMATIKA PARTIZANA ZA PLASMAN U TOP 8: Pišemo četiri pobede, pamtimo jednu

V. Preradović

04. 03. 2023. u 09:00

OSAM kola pre kraja nikad neizvesnijeg ligaškog dela Evrolige, računica za plasman među osam najboljih zalazi u domen više matematike. Partizan je trijumfom nad Albom odradio jedan deo tog komplikovanog postupka, pred njim je ostatak zadatka sa verovatnoćom rešenja od, otprilike, 50 odsto.

МАТЕМАТИКА ПАРТИЗАНА ЗА ПЛАСМАН У ТОП 8: Пишемо четири победе, памтимо једну

FOTO: M. Vukadinović

- Svi komentarišu tabelu Evrolige posle ovog kola. Niko se još nije plasirao u plej-of, niti je neko ispao - komentarisao je i trener crno-belih Željko Obradović evroligašku "gužvu u kineskoj četvrti". - Čak i Alba ima šanse da se plasira, a da ne pričam o timovima od šeste do 14. pozicije. Sada razmišljamo samo o utakmici protiv Splita, posle ćemo o Bolonji i Milanu.

Virtus i Armani su parametri već uneti u kalkulatore navijača Partizana, kao možda i ključni u jurnjavi za top 8 ambicijama. Dve pobede na italijanskoj turneji, 7. i 9. marta, mogle bi da odrade pola posla. Prema nekim projekcijama, četiri trijumfa u preostalih osam mečeva bila bi dovoljna za proboj u plej-of elitnog klupskog takmičenja. Jedan od dva u Italiji, protiv timova koji gledaju u leđa crno-belima, učinak je koji bi ih zadržao na kursu ka željenoj destinaciji.

Dakle, pred gostovanje Efesu 16. marta, jedan pišemo - jedan pamtimo. Partizan je u "Areni" nadmudrio šampiona u dramatičnoj završnici i zadenuo za pojas "najvredniji" skalp u dosadašnjem delu sezone. Međutim, na Bosforu ključa od neizvesnosti po pitanju plasmana u plej-of, što će ekipu trenera Ergina Atamana staviti u položaj "biti ili ne biti". Eventualni brejk imao bi efekat turbo pogona na šanse crno-belih da se domognu postsezone.

HVALA SPLITU NA RAZUMEVANjU

PRAKTIČNO bez pripreme, Partizan danas gostuje Splitu na Gripama u 20. kolu ABA lige (18.00).

- Hvala Splitu što nam je izašao u susret i pristao da utakmicu pomerimo sa nedelje na subotu. Igraćemo maksimalno ozbiljno, oni su pokazali da mogu da igraju dobro i ne očekujem laku utakmicu, pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazimo - kaže trener crno-belih Željko Obradović.

Poslednja sedmica marta donosi u "Arenu" tri spektakla. Redom, po redosledu na tabeli Evrolige, gostuju Olimpijakos, Barselona i Real Madrid. Pobeda u bilo kom od tih mečeva imaće vrednost 24-karatnog zlata i, ujedno, biće verovatno neophodna. Dve bi predstavljale čist luksuz i mogle da uvedu crno-bele u svečani plej-of hol pre nego što su se nadali. Pišemo tri, pamtimo jednu.

April je rezervisan za poslednje dve utakmice ligaškog dela, 7. aprila protiv Monaka u kneževini i sedam dana kasnije sa otpisanim Panatinaikosom u Beogradu. Trijumf protiv atinskih "zelenih" ne bi smeo da dođe pod sumnju, dok je izvesno da će francuski predstavnik do tada bukirati plej-of mesto i eventualno pokušati da ostane u biznis klasi, odnosno u vodećem kvartetu. Pišemo četiri pobede, pamtimo jednu.

Ako na kraju dopišemo i tu jednu, dolazimo do sigurne matematike Partizana za ulazak u visoko društvo. Pet pobeda u osam utakmica garantuju ulaznicu, bez obzira na rezultate brojnih konkurenata.

RASPORED

7. MART: Virtus - Partizan

9. MART: Milano - Partizan

16. MART: Efes - Partizan

24. MART: Partizan - Olimpijakos

28. MART: Partizan - Barselona

31. MART: Partizan - R. Madrid

7. APRIL: Monako - Partizan

14. APRIL: Partizan - Panatinaikos

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača