SPEKTAKL U BEOGRADU: Počinje Svetsko prvenstvo u Futsalu (FOTO)

Novosti online

08. 10. 2023. u 13:20

Beograd je ponovo domaćin velikog međunarodnog takmičenja. Sve je spremno za početak Svetskog prvenstva u fudbalu u sali (futsal), za uzrast srednjoškolaca, koje će se održati u Beogradu od 08. do 17. oktobra. Ceremonija otvaranja zakazana je za ponedeljak 10. oktobra, od 19.30 u dvorani Ranko Žeravica na Novom Beogradu.

СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ: Почиње Светско првенство у Футсалу (ФОТО)

ISF/BASS

Povodom ovog velikog takmičenja u kabinetu ministra sporta priređen je prijem za predstavnike srpske i svetske federacije školskog sporta.

Ministar Zoran Gajić sa svojim timom ugostio je Željka Tanaskovića (predsednik Saveza za školski sport Srbije) i Lorena Petrinku (predsednika ISF) sa saradnicima. Ministar Gajić je čelnim ljudima školskog sporta poželeo uspešno takmičenje, a predsednik Svetske federacije školskog sporta uručio mu je i majicu sa logom ISF i natpisom Zoran Gajić.

Takmičenja u futsalu održaće se u dvoranama Ranko Žeravica, Korn, Pinki, Banjica i Šumice. Srbija ima predstavnike u konkurencijama dečaka i devojčica.

Kod srednjoškolki uz Srbiju za naslov najboljeg takmičiće se Turska, Francuska, Avganistan, Ukrajina i Brazil. U konkurenciji dečaka uz Srbiju za medalje će se nadmetati Francuska, Avganistan, Nepal, Bangladeš, Hrvatska, Kazahstan, Mađarska, Turska, Belgija, Ukrajina, Republika Srpska i Brazil. Reprezentacije Izraela, su zbog vandrednog stanja u njihovoj zemlji, morali odustati od dolaska u Beograd.

ISF/BASS

Poslednjih nekoliko godina bili smo organizatori Svetskih prvenstava za srednjoškolce, u odbojci, fudbalu, rukometu i basketu tri na tri. Utisci svih su bili sjajni po završetku tih takmičenja. I zaista svi jedva čekaju da dođu u Srbiju. Hvala ministru Gajiću na odvojenom vremenu i podršci koju Ministarstvo sporta daje školskom sportu Srbije. Ujedno pozivam i građane da narednih dana dođu u dvorane u kojima se igraju utakmice, ulaz je besplatan – istakao je Željko Tanasković.

ISF/BASS

Inače, Beograd će narednih dana biti domaćin čelnim ljudima svetskog i evropskog školskog sporta. Održaće se dva odvojena Izvršna odbora, ISF i EESF, gde će biti donešeno puno odluka o narednim takmičenjima i seminarima tokom 2024. godine. Ispred grada Beograda, goste će pozdraviti Nikola Penić, gradski sekretar za sport i omladinu Beograda.
  BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku