PRAVILA SU JASNA: Nadal želi da učestvuje na Olimpijskim igrama, ali...

Novosti online

24. 09. 2023. u 09:11

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal ima veliku želju da nastupi na Olimpijskim igrama koje se 2024. godine održavaju u Parizu. Ipak, pravila kažu da "bik sa Majorke" neće moći da bude deo najveće sportske smotre.

ПРАВИЛА СУ ЈАСНА: Надал жели да учествује на Олимпијским играма, али...

FOTO: Tanjug/AP

Pravila Svetske teniske federacije (ITF) kažu da igrač može da igra na Olimpijskim igrama ukoliko je zabeležio jedan nastup u Dejvis kupu tokom dve godine uoči velikog takmičenja.

Nadal nije igrao za Španiju u prethodne dve godine, a to neće ni moći jer je "furija" eliminisana. On zbog toga nema pravo učešća u Parizu.

O potencijalnom problemu osvajača 22. grend slem titule govorio je i Fon Arnem, predsednik TS Nemačke.

- Zašto otežavamo? Rafa razmišlja o igranju u Parizu. Olakšajte im da igraju tamo. Naše odluke moraju da budu razumne. Moramo da promenimo pravila. Ukoliko budem izabran (za predsednika ITF), sigurno bih to uradio. Treba da olakšamo igračima i uklonimo prepreke - rekao je Fon Arnem.

Podsetimo, Nadal je zlato na Olimpijskim igrama osvojio u Pekingu 2008. godine. Najsjajnije odličje ima u dublu sa Markom Lopezom u Riju 2016.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (7)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)