DERBI KOLA U FRANCUSKOJ: Monako posle pobede u Beogradu motivisan za novi trijumf

M.T.

11. 09. 2022. u 12:54 >> 12:59

Gosti iz Liona su u prošlom kolu doživeli prvi poraz.

ДЕРБИ КОЛА У ФРАНЦУСКОЈ: Монако после победе у Београду мотивисан за нови тријумф

FOTO: FK Crvena zvezda

Ekipa Monaka uspela je da trijumfuje u Beogradu na startu Lige Evrope i motivisana tim uspehom večeras od 20.45 dočekaće na stadionu ''Luj II'' Lion u okviru sedmog kola francuskog šampionata.

Monako od starta sezone igra prilično neujednačeno, gotovo od sjaja do očaja. Ekipa trenera Filipa Klemena posle šest kola ima po dve pobede, remija i poraza i nalazi se na 10. mestu tabele sa osvojenih šest bodova. U prethodnom kolu Lige 1 Monako je uspeo da savlada u gostima Nicu minimalnim rezultatom što će valjda konačno pokrenuti "kneževe" da povežu nekoliko dobrih rezultata.

U korist toga im ide i rezultat ostvaren na startu takmičenja u Ligi Evrope. Monako je gostovao u Beogradu protiv Crvene zvezde i uspeo je da ostvari trijumf minimalnim rezultatom golom iz penala u meču u kojem ekipa Filipa Klemena baš i nije bila bolji rival. Ipak, pobeda se piše, a ona će svakako na psihološkom planu značiti ekipi Monaka.

Za razliku od "kneževa", Lion od starta sezone gura vrlo dobro. U prvih pet kola Lion je ostvario četiri pobede i jedan nerešen rezultat, a tek u prošlom kolu je pretrpeo prvi poraz od 3:1 u gostima kod Lorijena koji vrlo dobro igra na startu sezone. Lion se trenutno nalazi na četvrtom mestu tabele sa 13 osvojenih bodova, tri manje u odnosu na Marselj i Pariz Sen Žermen i četiri manje u odnosu na Lens.

Klemen za večerašnji meč ima nekoliko problema pošto će mu nedostajati zbog povreda Kevin Voland, Viljem Gubel i Majron Boadu. Dobra vest je da se u domaći šampionat na teren vraća Giljermo Maripan koji je u prethodnom kolu protiv Nice odrađivao suspenziju. Peter Boš može da bude zadovoljan povratkom na trening Džeroma Boatenga i Husema Uara, dok će meč definitivno preskočiti samo Žulijan Polersbek.

Lion je uspešniji od Monaka u međusobnim mečevima pošto je pobedio na pet od poslednjih osam susreta, dok je Monako slavio na tri, a nijedan meč nije završen remijem. Prošle sezone je Monako slavio u drugom meču u sezoni protiv Liona i tako prekinuo njegov niz od četiri uzastopne pobede u međusobnim mečevima kada je u pitanju Liga 1.

NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi