"VUČICA" JE RANJIVA: Roma nakon šoka u Bugarskoj stiže na "Karlo Kastelani"

Novosti online

12. 09. 2022. u 08:31

POSLEDNjI meč 6. kola Serija A.

ВУЧИЦА ЈЕ РАЊИВА: Рома након шока у Бугарској стиже на Карло Кастелани

Foto: Profimedia

Fudbaleri Empolija dočekaće Romu u poslednjem meču šestog kola italijanske Serije A. Domaćin je sezonu započeo porazom od Specija, ipak, brzo su se konsolidovali i zabeležili nekoliko solidnih rezultata, ali i dalje čekaju na trijumf u novoj takmičarskoj godinu. Naime, "plavi" su upisali četiri uzastopna remija, a posebno je bio uzbudljiv poslednji u duelu sa Salernitanom - 2:2.

Roma predvođena Žozeom Murinjom ima velike ambicije, stidljivo se spominje i napad na Skudeto, novi iskorak u Evropi nakon osvajanja Lige konferencije... Sve je krenulo idealno, tri pobede i remi u uvodna četiri susreta dala su za pravo navijačima da se nadaju visokom plasmanu. Međutim, usledili su dva šokantna poraza, od Udinezea (4:0) i Ludogoreca u Ligi Evrope (2:1).

U Salernu je bilo veoma uzbudljivo, videli smo i nekoliko sjajnih, ali i bizarnih golova. Empoli je poveo, pa gubio i na kraju izborio četvrti uzastopni remi - 2:2.

Poveli su gosti u 31. minutu. Henderson je centrirao sa leve strane, a loptu u mrežu domaćina efektnim udarcem glavom sa par metara poslao Satrijano.

Samo osam minuta bilo je potrebno Salernitani da uzvrati. Mazoči se nije dao zaustaviti. Krenuo je u prodor sa leve strane, ušao u sredinu, imao sreće da mu se lopta u par navrata odbije i na kraju je matirao Vikarija za 1:1.

Otišlo se na odmor, da bi Bulaje Dija preokrenuo rezultat u 61. minutu. Vilena je centrirao sa desne strane, poslao oštru loptu pred gol rivala, a na pravom mestu se našao napadač koji je ovog leta stigao u klub iz Viljareala.

Odbio je Empoli da se preda i sreća ga je pogledala u 81. minutu. Lamers je opalio sa ivice kaznenog prostora, pogodio jednog od protivničkih igrača, ali je lopta dobila čudnu putanju i prevarila golmana domaće ekipe.

Jeste Liga Evropa u poslednje dve sezone napravila kvalitativan iskorak, ali je i dalje – dobro to znaju ljubitelji sportskog klađenja – minsko polje za favorite. U prvim mečevima nove sezone opeklo se nekoliko njih, a svakako će se najviše pričati o porazu Rome u Razgradu.

Bila je "vučica" bliža pobedi, iako je u Bugarsku otputovala bez Tamija Ejbrahama i Rika Karsdorpa, dok su od ranije van stroja bili i Nikolo Zaniolo, Maraš Kumbula, Žoržinjo Vajnaldum i Stefan El Šaravi. I bez njiha Roma je dominirala, Lorenco Pelegrini nije uspeo iz dva pokušaja, neprecizan je bio i Paulo Dibala, Đanluka Manćini je uzdrmao okvir gola…

I onda očekivana kazna. Potpuno pomračenje Romine poslednje linije, Kauli se ušetao u srce kaznenog prostora i naspram sebe imao samo Svilara, ostavljenog samog na strelištu. Uspela je Roma da uzvrati preko Eldora Šomurudova u 86. minutu, ali ona stabilnost koja je pre desetak godina krasila Murinjove ekipe još se nije nastanila u svlačionici italijanskog velikana. Nonato, poslednja Ludogorecova brazilska investicija, pristigla iz Internasionala za 1.700.000 evra, opet je izmakla pažnji čuvara i opet je Svilar bio nemoćan – 2:1 za šampiona Bugarske.

Roma je favorti na stadionu "Karlo Kastelani". "Vučica" je savladala Empoli prethodne sezone u oba navrata - 4:2 i 2:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?